Update Piggies & Bunnies #4

Door 9 0

Vandaag weer eens een update over mijn harige vriendjes; mijn konijnen en cavia’s! Ik heb een aantal leuke foto’s geschoten (met behulp van vriendlief) en ik wil je vertellen hoe het met ze gaat.

20150308_124402

Ah, mijn lieve Ruby. Het dwergkonijntje met een pittig karaktertje en vrouwtje van Vinny (die zie je strakjes). Ze gromt en knort, maar bijt niet, ik heb altijd het idee dat het haar manier is van praten tegen me. Nu het wat warmer wordt buiten is Ruby wat vrolijker, ze ligt vanaf de eerste zonnestraal te genieten. Omdat zij en Vinny los mogen rondlopen in de tuin, “volgt” ze de zon eigenlijk gedurende de dag door de tuin, heel grappig. Ze is ook een stuk aanhankelijker nu het warmer weer is, ik denk dat haar humeur gewoon beter is haha. Zodra ik buiten ben heb ik altijd wel een momentje dat ik even lekker met der kan kroelen. Ze is ook een van de weinige konijnen die ik zo makkelijk kan oppakken!

20150308_125752

20150308_125753

Ondanks dat ze niet meer zo jong is, mijn lieve Ruby, blijft ze zo nieuwsgierig. Hierdoor zijn foto’s maken wat lastiger haha, maar ze heeft zo’n lief snuitje. Haar kleine oortjes maken me ook aan het lachen, ze zijn bijna niet te zien op de foto, maar ze zijn gewoon veel te klein! Ze zijn niet in verhouding met haar lichaampje. Eigenlijk is Ruby gewoon een misbaksel, haar vacht klopt ook van geen kant (zit nooit netjes, alsof er “happen” uit zijn). En dit heeft ze al vanaf jongs af aan! Die droogt dus niet meer mooi op, haha. Ach, ze wordt er niet minder lief door. Zie je trouwens dat “straapje” blauw in haar linkeroog? Dit is denk ik een foutje van de natuur, want haar oogjes zijn bruin. Het is echt een stukje iris dat blauw is!

20150308_130233

Zo zie je Vinny meestal, rennend. Op deze foto lijkt ‘ie eigenlijk super klein, maar Vinny is het grootste van het stel. Als je hem vasthoudt dan heb je echt twee armen nodig, big bunny. Hij is helaas wat schichtig en zenuwachtig, maar als je hem rozijntjes geeft kan je hem voorzichtig aaien over z’n kopje. Je mag hem niet oppakken, want dan is ‘tie gelijk een halve week overstuur. Hij is alweer bijna twee jaar bij ons en hij is me nog nooit tot last geweest. Hij gaat altijd direct ‘s avonds in zijn kooi als ik ze naar binnen stuur (Ruby wilt nog weleens een rondje rennen met me) en hij is supergezond.

20150308_130203

Hier zat ‘ie eindelijk eens stil, zenuwenlijer! Ik vind Vinny zo’n ontzettend mooi konijn, hij houdt zichzelf ook zo goed schoon! Toch rolt ‘ie dagelijks in de droge (het liefst omgewoelde) aarde, dat vind hij fijn, ik denk dat het te maken heeft met verkoeling of om viezigheid uit z’n vacht te verwijderen. Hij is ook heel lief voor Ruby, tenzij Mickey (het tweede vrouwtje, you’ll see her in a sec.) in de tuin is. Dan bewaakt hij, onze held op sokken, zijn territorium als een ware krijger. Ze mogen nooit met hun drieën in de tuin, het stelletje gaat in de kooi en Mickey mag dan rond lopen. Vinny ruikt/ziet haar en gaat dan tekeer! Jeetje, haha. Ik dacht dat hij dat wel wat zou vinden, zo’n tweede vrouw, nou niet dus.

20150308_131755

Mickey is er vorige zomer bijgekomen! Ik hoopte dat de andere twee haar zouden accepteren, helaas is dit nooit gebeurd. Het is mijn eerste hangoor konijn en oooh, dit is zo’n lieverd. Ze zat driekwart jaar met de cavia’s in de kooi, maar sinds kort heeft zij haar eigen vriendje gekregen. Ze is heel zacht, letterlijk haha, maar heeft een prachtig lief karakter. Ze toonde zoveel genegenheid naar de cavia’s, alsof het haar baby’s waren! Helaas zijn cavia’s niet zo liefkozend, dus veel liefde kreeg ze niet terug. Afijn, ze mag bijna dagelijks in de tuin rondrennen voor een aantal uur om zo haar energie kwijt te kunnen. Ze is vrij dik en en heeft korte pootjes, heel grappig om te zien.

20150308_131718

Mickey is ontzettend aanhankelijk, het liefst wordt ze heel de dag geaaid. Oppakken vindt ze wat minder leuk en ook op schoot is ze wat onrustig, maar dat is niet erg. Ze wilde dolgraag kennis maken met de andere konijnen, maar omdat die niks van haar moesten hebben leek het me niet meer dan logisch om haar een eigen vriendje te geven! Ik heb even moeten wachten tot haar eigen buitenhok binnen was (en in elkaar gezet) maar het is eindelijk zover!

IMG-20150420-WA0025

Hier is Billy! Ook een hangoortje en oh, dit is net zo’n schatje. Met z’n tien weken oud is het echt nog een baby en Mickey ziet hem ook zo. Het is háár baby. Vanaf het begin is het eigenlijk redelijk goed gegaan, Mickey heeft nooit agressie getoond naar Billy, maar ze kan wel wat dominant zijn. Hij vindt het allemaal prima, zolang hij maar kan weg kruipen in haar wollige vacht en ze hem likjes geeft. Wat ze met veel liefde doet! En het allerschattigste: hij geeft ook likjes terug aan haar! So cute.

IMG-20150420-WA0023

Dit was het eerste moment dat ze elkaar ontmoette en ik moest erg lachen om het hoofd van Billy. Een vriendin van me gaf de caption: “Get OFF me!”, en ja zo kijkt hij toch precies? Haha! Ja, Mickey was hier iets te enthousiast aan het rijden op Billy, ja dat doen dameskonijntjes om de rang te bepalen. Over het algemeen liggen ze samen te kroelen in de kooi of elkaar af te lebberen. Soms mag Billy bij de cavia’s in de buitenren eventjes rondhobbelen, durf hem nog niet samen met Mickey door de tuin te laten banjeren omdat hij zo klein is.

DSCN4558

Over cavia’s gesproken.. ik heb afscheid moeten nemen van mijn lieve bolletje: Mojo.

DSCN4554

Lieve Mojo werd vlak na de vorige update heel erg ziek. Ik heb drie bezoeken gebracht aan de dierenarts en ik vond dat zij erg slecht geholpen werd. De ene keer lag het zogenaamd aan haar darmpjes, de week erna aan ontstekingen in haar bekje. Het kwam er op neer dat Mojo niet meer at, hoe graag ze dit ook wilde. Ze was op een begeven moment een schim van zichzelf, trillend in een hoekje of kruipend tegen Mickey aan. Ze was zo ziek, het brak mijn hart. Ik heb haar uit haar lijden moeten verlossen, ondanks dat ze nog steeds vrolijk, maar zwakjes piepte als ik met andijvie kwam aanzetten. Ze wilde echt heel graag, maar het lukte niet meer..

DSCN4539

Mojo is niet oud geworden voor een cavia en ik vond dit echt heel erg, omdat ik Noodle (een andere cavia) ook heb “verloren” aan een stom ongeluk. Nu was Mojo ziek, ook zoiets waar je totaal geen macht over hebt. Ah, wat mis ik haar nu ik deze foto’s zie. Ze was zo’n schatje! Als ik de tuindeur open deed en ik riep haar of kraakte met een zakje, kwam ze uit haar hokje naar me toe gerend. Dwars door de tuin heen! Lieve Mojo <3

20150308_131310

Met Coco gaat het goed. Coco is lief, zachtaardig en niet zo hysterisch als Muis – die je straks ziet. Ze is erg nieuwsgierig en gaat sneller op onderzoek uit dan haar kamergenootje. Door haar enorme dikke bos haar denk je dat het een flinke cavia is, maar eigenlijk is Coco juist heel klein. Het is een schatje en heeft echt het typische karakter van een langharige cavia: zacht en een beetje dommig.

20150308_131400

En daar zie je Muis, schuilen bij Mickey. Muis is een gladharige cavia en is vrij zenuwachtig, bang en wat schichtig. Ze piept ook om elke scheet die je laat, je kan haar nog niet aankijken of ze piept uit angst. Ik vind dat erg zielig, dus ik laat haar maar zoveel mogelijk met rust, ik wil haar niet teveel stress geven. Het gaat tegenwoordig wel wat beter hoor, als ik lekkers heb dan komt het ze het wel voorzichtig aanpakken. Ze is gelukkig niet meer zo pinnig naar andere beestjes als eerst, ze is wat liever geworden!

Zoekresultaten van konijnen

En dat was weer de update! Ruby kan nooit eens stil zitten voor een foto en ze is ook totaal niet fotogeniek, haha. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe het met de beestenbende gaat, over een aantal maanden zal ik weer een update plaatsen. We zijn nu bezig met een hele grote ren in de tuin waar twee grote konijnenhokken in kunnen. Dan mogen Mickey & Billy in één kooi en Ruby & Vinny in de andere. Want konijnen binnenshuis houden is wel erg veel gedoe. In die grote ren mogen ze dan om de beurt en omdat ze niet meer los lopen in de tuin hoef ik wat minder op ze te letten, ze willen zichzelf nog weleens uitgraven en ook katten zijn er regelmatig. Ik hoop je de verbouwing volgende keer te kunnen laten zien!

Liefs, Chinouk

9 Reacties
 • Lies | Louwerke
  mei 15, 2015

  Wat een poepiessss! <3

 • Nesrin
  mei 15, 2015

  Ahhh check die bunnies! En zo veel. Ruby is mooi.

 • Eline
  mei 15, 2015

  Aww te leuk!

 • Indian2day
  mei 16, 2015

  Aahh wat leuk! Te schattig gewoon al die lieve foto’s.

 • sabrina
  mei 29, 2015

  een beetje laat, maar wat een mooi artikel! Wat erg dat je afscheid hebt moeten nemen van Mojo. Zielig om zo’n beestje te zien lijden.
  Je bent een goede beestenmoeder :)

  • Chinouk
   mei 30, 2015

   ahhh, wat lief, dankjewel <3

 • Kim
  juni 18, 2015

  Oooh ik ben zo gek op dieren! Vooral konijntjes! Mijn konijn mag altijd in huis los lopen en op het balkon, heb helaas geen tuin. Hij is ook erg aanhankelijk, als ik ga koken ligt hij constant tussen mijn benen en hij volgt me al als ik iets uit de koelkast pak. Hij is echt mijn kindje, samen op de bank, samen in de keuken en hij eet altijd een stukje fruit of groente mee. Geeft aan dat hij eten wil etc.. Misschien een tip, hij speelt erg graag met ballonnen, een strandbal of zijn grote tennisbal! Hij rent er uren mee rond, of zit erop te rijden (mannetjes……). Misschien het proberen waard?

  • Chinouk
   juni 21, 2015

   Bedankt! Dat ga ik zeker eens proberen bij m’n nijnen! Leuk dat je zo’n schatje hebt rondlopen thuis :)

 • Jembei
  september 17, 2015

  zegt:Aah leuk! stond ook op mijn verlanglijstje, mijn vreindin is naar Hong Kong op vakantie en zou er eentje meenemen, maar helaas kan het niet doorgaan .maar een HEEEEELE fijne vakantie! ♥

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *