Ruby /(・ × ・)\

Door 0 0

DSC_0028

Dit lieve konijntje met een pittig karaktertje heb ik al zes jaar. Ze heet Ruby en heeft ondertussen al twee mannen “versleten”, deze zijn helaas eerder overleden. Vervloekt? Maybe. Ze heeft een tijdje alleen gezeten omdat ik moest beslissen hoe ik nu verder wilde met haar. Ik heb al meer dan tien jaar cavia’s en konijnen, maar ik merk dat ik een fase inga waar ik weinig ruimte (letterlijk en figuurlijk) heb voor huisdieren. Op dit moment heb ik nog twee grote rennen in mijn ouders hun tuin staan, hier mogen de beestjes verblijven. Maar er zal uiteindelijk een moment komen dat ik écht uit huis ga (ik woon op dit moment half bij m’n vriend) en dan is er geen ruimte voor grote kooien. Het liefst zou ik Ruby lekker als huiskonijntje houden, maar ik moet eerlijk zijn: ik heb de tijd niet om haar de aandacht te geven die ze verdient. Een konijn hoort ook eigenlijk niet alleen te zitten, laat staan in een klein binnenkooitje en met het minimale aan aandacht wat ik kan geven.

Ik heb gedacht aan een opvang, maar die stromen al vol met zoveel konijnen en het is niet dat ik niet meer voor haar kán zorgen, het is gewoon niet ideaal. Daarbij is het ook dat Ruby al best oud is en ze is ziek: ze heeft een flink gezwel in haar hals (al heeft ze hier geen last van). En het voornaamste: ik wil haar gewoon in m’n buurt hebben, ik wil zeker weten dat het goed met haar gaat. Ze heeft ook een tijdje bij de cavia’s gezeten en hoewel zij ze erg lief vindt, zijn de cavia’s bang van haar. Waarom weet ik niet hoor, ze heeft ze nooit gebeten.

De zus van mijn vriend heeft twee konijntjes, deze zitten in een mooie en grote ren in de woonkamer. Het is een jong stelletje, waar het mannetje ongeveer even groot is als Ruby en het vrouwtje een dwergkonijntje is. Het mannetje is erg dominant tegenover het vrouwtje en laat haar soms niet met rust. Ruby, met haar pittige karakter, zou voor wat meer harmonie kunnen zorgen in de groep. Zij kan het mannetje makkelijk aan en is overigens dol op aandacht, ze zou het prima vinden als hij heel de dag achter haar aanliep. Zo zou het kleine vrouwtje wat meer rust krijgen en zou Ruby weer konijntjes om zich heen hebben.

Dat was in theorie. De koppeling is nu al weken aan de gang en het gaat heel moeizaam. Onze voorspelling dat Ruby en het mannetje (Kiyo) het goed zouden vinden was inderdaad waar, maar het kleine vrouwtje (Luca) liet zich niet zomaar aan de kant zetten. Ze is erg klein, maar helemaal niet bang om de confrontatie aan te gaan met de grotere Ruby. En waar ik dacht dat Ruby wel haar mannetje stond, bleek ze toch erg bang te zijn van Luca. We kijken het per dag aan en ik hoop zó dat Ruby uiteindelijk bij het tweetal past. Er zou ontzettend goed voor haar gezorgd worden en ze zou gezelschap hebben. Ook zou ze binnen leven en ondanks dat het iets minder vrijheid betekend, hoeft ze niet enorm te bikkelen in de winter met de kou. Nou goed, we kijken het gewoon aan en anders vinden we wel weer een andere oplossing voor deze oude (maar heel lieve) tang. ♥

Liefs, Chinouk

 

No Comments Yet.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *