Reasons to love bunnies & guinea pigs!

Door 3 0

Als je me al wat langer volgt dan weet je dat ik gek ben op mijn konijnen en cavia’s. Sinds 2007 heb ik al cavia’s in huis en sinds vierenhalf jaar ook konijnen, die ik met veel plezier verzorg. Ik heb niet heel veel mensen in mijn omgeving die dezelfde liefde koesteren voor deze beestjes, dus het leek me leuk om een aantal redenen op te noemen waarom het zo leuk is om cavia’s of konijntjes te houden

DSCN5668Them Funny Piggies
Cavia’s worden over het algemeen gezien als ‘saaie’, ‘schuwe’ huisdieren waar je maar weinig aan hebt. Dit imago kan ik begrijpen, maar vaak komt dit doordat cavia’s alleen zitten in een klein kooitje zonder speeltjes. Als je een gepaste leefomgeving hebt voor ze (lekker veel ruimte/huisjes/buizen/etc.) met een lief kameraadje, dan pas weet je hoe leuk cavia’s zijn!

♥ Cavia’s hebben van nature een super lief karakter, zo zullen zij (bijna) nooit bijten of vervelend uitvallen – tenzij ze een vervelende ervaring hebben gehad met mensen.
♥ Ze hebben een schattig, plomp lichaampje met een bol buikje wat soms over de grond sleept.
♥ Als cavia’s aan ‘t luieren zijn kunnen ze er ontzettend lief bij liggen, net echte kleine varkentjes. Hun pootje opzij, kopje op de grond.. heel schattig.
♥ Cavia’s liggen het liefst op een zachte ondergrond, als je ze een lekker kussentje geeft gaan ze erop slapen. Ook houden ze van hangmatjes!
♥ Sommige cavia’s reageren op de klanken van hun naam. Zo begroet ik Coco elke ochtend en ik krijg ook altijd een piep terug, waarna ze iets lekkers verwacht.
♥ Ze kijken best onnozel, wat ik als grappig beschouw.
♥ Bij mij mogen ze in de zomer los door de tuin scharrelen, waardoor ze alle ruimte hebben en zelf mogen bepalen waar ze wanneer heen willen. Het allerleukste is om te zien hoe ze rond ‘s ochtends klaar staan bij het deurtje om hun kooi uit te rennen en op zoek te gaan naar lekker eten. Als ze hun buikjes vol hebben gegeten zoeken ze vaak een struikje op om de rest van de dag te slapen en relaxen.

DSCN5671

Them Funny Bunnies
Ook konijnen worden soms als ‘saaie’ huisdieren beschouwd die stinken en een rommel maken. Oké, een rommeltje maken ze ook wel maar ik vind het persoonlijk niet erg om op te ruimen. Konijntjes hebben véél ruimte nodig met véél speeltjes en een vriendje of vriendinnetje. Ik heb een koppeltje, mannetje (Billy) en vrouwtje (Ruby), dat gaat het beste samen.

♥ Als konijntjes gekoppeld zijn en een band hebben, doen ze álles samen. Samen schoonmaken, samen eten, samen slapen..
♥ Ook geven ze heel veel liefde en tonen ze genegenheid door elkaar likjes te geven, zo lief om te zien!
♥ Als konijnen de ruimte hebben, bij mij de gehele achtertuin, kunnen ze zo blij zijn! Ze rennen rondjes, maken bokkensprongetjes, spelen met elkaar etc.
♥ Ook graven ze en zeker Ruby heeft al heel wat holen gemaakt in de achtertuin. Soms maakt ze ook een nestje en dan loopt ze met takjes en stro rond, haha!
♥ Konijnen zijn heel erg nieuwsgierig, als er iets verandert in hun territorium vinden ze dat heel spannend en vooral heel erg leuk. Als ik bijvoorbeeld in de tuin bezig ben lopen ze constant achter me aan en moeten ze overal boven op zitten.
♥ Je kunt konijntjes best veel leren! Zo weten die van mij wanneer ze in hun kooi moeten ‘s avonds en rennen ze er zelf heen als ik naar buiten kom om het hok af te sluiten.
♥ Konijnen kunnen erg aanhankelijk zijn, Ruby bijvoorbeeld kan er helemaal voor gaan zitten als ze wordt geaaid en geniet ervan!
♥ Konijnen doen hun behoeftes op één plek, als je deze schoon houdt heb je geen last van vervelende geuren. Konijnen zijn namelijk erg schoon!

Ik kan nog wel uren doorgaan, maar dit zijn de voornaamste redenen waarom ik cavia’s en konijnen zo ontzettend leuk vind. Ik vind ze ook erg grappig, hoe ze doen en met elkaar omgaan. Ik ben gewoon zo gek op ze../ (•ㅅ•)\

Liefs, Chinouk

 

3 Reacties
 • Silkeblogs
  januari 23, 2016

  Té schattig! =D x

 • robin
  januari 24, 2016

  ik vind ze zo lief en cute T.T maar wij mogen geen huisdieren meer thuis :( we hebben alleen wat vissen..

 • jeapiebel
  januari 25, 2016

  Saaie, ‘schuwe’ huisdieren. Ik vind ze best lieve beesten. Wat schattig dat je een piep terug krijg van je gegroet. Konijn dat vind ik net iets leuker dan cavia. Wij hebben ook hollen gehad in de achtertuin. Dat is erg herkenbaar. Rommel valt best wel mee. 😉

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *