Nieuwe aanwinst: Vinny

Door 8 0

Well, hello there! ☺

Ik praat weinig over mijn andere hobby’s, naast beauty & alles omtrent dat onderwerp.  Maar ik heb ze uiteraard wel! Één daarvan zijn mijn lieve huisdieren, waar ik hier meer over ze vertel. Cavia’s en konijnen zijn mijn absolute lievelingsdieren, ik vind ze ontzettend leuk en grappig. Ik heb dan ook serieus een cavia-kalender op mijn kamer hangen, yes I’m thát obsessed..  En als ik dan rondloop in een tuincentrum waar ze huisdieren verkopen of in een dierenwinkel, dan jeuken mijn handen om ze allemaal mee te nemen! Uiteraard is dat geen goed idee en vertel ik mezelf dat twee huisdieren meer dan genoeg is.

Toch kon ik me niet inhouden toen ik twee weken geleden over de kinderboerderij struinde. Ze hebben daar van die grote bakken met enorm veel cavia’s erin, ik denk een stuk of 35. Ze rennen allemaal vrolijk rond, hier en daar zie je een baby er tussen en het is gewoon te schattig. Het lijkt wel een soort cavia-dorp. Het liefst zou ik zo’n bak met cavia’s midden in mijn woonkamer zetten, maar ik heb geen cavia aangeschaft dit keer!

20130610_192909

Ik heb een lief klein konijntje meegenomen! Dit is Vinny, mijn nieuwe aanwinst. Toen ik hem vast hield dacht ik: “I NEED HIM IN MY LIFE!” Ik ben natuurlijk al “volwassen” (*kucht* voor de wet dan), ik verzorg al jaren m’n eigen beestjes, dus mijn ouders deden er niet moeilijk over. Het kleine bolletje werd in een vervoerbakje gezet en mocht mee naar zijn nieuwe huis.

20130527_161117

Wat voor ras Vinny is durf ik eigenlijk niet te zeggen. Hij heeft een wit lichaampje, met een donkerbruine streep over zijn rug. Ook heeft ‘ie donker bruine oortjes, donkerbruine vlekjes rond zijn ogen en een donkerbruine ‘snor’. Hij is prachtig! Hij was negen weken oud toen ik hem mee naar huis kreeg.

20130531_132053

20130531_132046

Ik had thuis al een pittige dame zitten, genaamd Ruby. Ik heb haar nu anderhalf jaar en ik ken haar ondertussen erg goed. Ze is  territoriaal, dus ik verwachtte al dat het accepteren van het kleintje niet van een leien dakje zou gaan. En ze was inderdaad niet erg blij met de nieuwe ‘heer des huize’.

20130527_162146

20130527_162152

Na de, wat op de foto lijkt, eerste vredige ontmoeting, werd al snel een kat-en-muis-spel. Ruby moest absoluut niks van hem hebben. Arme Vinny! Ze mochten niet meer bij elkaar komen tenzij er tralies tussen zaten, want ik was bang dat Ruby ’em niet met rust zou laten.

DSCN3373

Mijn lieve en oude cavia Sidney die al vijf jaar bij me woont, is een allemansvriend! Zij en Ruby zijn echte maatjes. Maar ik heb haar aangesteld om Vinny onder haar vleugel te nemen en hem kennis te maken met het goede leven bij mij thuis! Uiteraard is Sidney ‘maar’ een cavia en het enige wat ze doet is tegen Vinny aanliggen als ze gaan slapen.De rest moet Vinny toch allemaal zelf uitzoeken en ondervinden. Sidney en Vinny zitten vaak samen in de ren, ze lopen niet los rond. Vinny is nogg zo klein is dat hij misschien door gaten of kieren kan waar ik geen weet van heb. En omdat Ruby het niet prettig vind als hij ‘haar’ grond betreedt, dan blijft ze hem opjagen.

DSCN3372

Ruby heeft eigenlijk de gehele tuin tot haar beschikking, ik heb deze helemaal afgezet dus ze kan geen kant op. Tenzij ze een uitweg graaft, wat ze ook weleens probeert maar die gooi ik dan weer dicht als ze niet kijkt. Sidney de cavia rent de halve dag rond in de ren en de andere helft door de tuin. Heb je weleens een cavia zien rennen? Echt hilarisch, met die waggelende konten.

20130528_144048

Nu Ruby wat gekalmeerd is en langzaam aan gewend raakt aan de aanwezigheid van een ‘man’ in haar territorium, gaat het toch al een stukje beter. Haar grond, de tuin dus, mag Vinny nog niet betreden zonder een beet in zijn kont. Maar als Ruby een bezoekje brengt aan de ren van Vinny, dus is het dikke mik! Likjes geven, snuffelen en elkaar, het lijkt wel een verschil van dag en nacht!  Dus het was allemaal leuk en aardig, tot dat Vinny op het hoofd begon te rijden van Ruby. Yeah.. that was awkward. Vandaar dat ze niet meer samen mogen zonder mijn toezicht, ik hoef geen nest met baby nijnen!  Vinny wordt halverwege juli gecastreerd en dan drie weken later mogen ze samen zonder dat ik bang hoef te zijn.

20130529_110209

Wat kan ik verder nog vertellen.. Ohja, Vinny is een heel lief beestje. Zodra hij op schoot zit (en een beetje rustig is) gaat hij lekker lang uit liggen en slapen. Maar hij is nog wel een beetje bang voor handen en oppakken, maar dat is een kwestie van gewenning. Het is ook een echte uitbreker! Ik moet het deurtje van zijn ren drie dubbel barricaderen zodat hij er niet vandoor gaat!

20130527_202431

Dus met dit kleine mormeltje ben ik de afgelopen weken bezig geweest, naast het werken en mijn sociale leven (welke dan precies..?). Er zit al een enorme vooruitgang in de relatie tussen Vinny en Ruby, ik hoop dat ze hem volledig accepteert over een aantal weken! Oh en de foto’s hierboven zijn niet allemaal van top kwaliteit, dit komt omdat de meeste van mijn telefoon komen. Bedankt voor het lezen!

♥ Chinouk

8 Reacties
 • Vanessa
  juni 11, 2013

  Oh wat zijn die konijntjes lief! Vorige zaterdag was ik met mijn vriend op de markt, waar we ook konijntjes zagen. Mijn hart smolt helemaal. Zo lieeef! Ook mijn vriend vond ze schattig. Toch hebben we ze niet mee naar huis genomen omdat we niet goed weten hoeveel plaats een konijntje juist nodig heeft. Voor binnen zouden we al een grote bak nodig hebben en daar hebben we niet echt plaats voor. Voor buiten hebben we zo’n hek gezien zoals jij op de foto hebt, dat is geen probleem. In onze tuin is plaats genoeg. Wat eet een konijn juist? Moet dat aangepaste voeding krijgen? xx Vanessa

 • Vanessa
  juni 11, 2013

  Leuke blog heb je trouwens! Ik ga je volgen op Bloglovin x

  • Chinouk
   juni 12, 2013

   Leuk! Dankjewel 😀 Konijnen kunnen niet goed alleen, dus het is een must om er een vriendje bij te zetten. Mag ook een cavia zijn, ook al zijn de meningen erover verdeeld. Ik heb er nooit problemen mee gehad, caaf en nijn zijn echt maatjes! Dus dat betekend dat je al voor twee dieren ruimte moet hebben. De ren die ik heb, is alleen voor de baby. Zodra hij wat groter (en gecastreerd) is, gaat ook hij los in de tuin. Alleen ‘s nachts sluit ik ze allemaal op in de ren en zet ik er iets over heen zodat ze niet bang hoeven te zijn voor katten. Het beste voor je konijn is dus om ze zoveel mogelijk ruimte te geven die je ze kunt bieden, zo’n ren is niet groot genoeg. Zeker niet als je grote konijnen hebt! Bij mij eten ze gemixt voer (cavia & konijnenvoer door elkaar), maar je moet er dan wel op letten dat ze niet alleen de lekkere dingen eruit pakken. Je hebt ook voer, dan zijn alle brokjes het zelfde. Die zijn eigenlijk het beste want dan krijgen ze zeker weten alle vitamines en voedingstoffen binnen! Maar die zijn wat kostbaarder. Konijnen moeten ook worden ingeënt en ze leven iets van 10 jaar. Dus je kunt heel veel en heel lang plezier va n ze hebben! Zeker als je ze goed verzorgd :)

   • Vanessa
    juni 12, 2013

    Bedankt voor je antwoord! Nu heb ik toch al wat dingen bijgeleerd :) ik zou er sowieso twee kopen, ééntje is inderdaad zielig. Zet je ze dan nooit binnen in een hok? Ik heb er precies een beetje medelijden mee dat die konijnen dag in, dag uit buiten moeten zitten. Haha, ligt waarschijnlijk aan mij, ben overgevoelig in die dingen!

    • Chinouk
     juni 12, 2013

     Ja, ik had er in ‘t begin ook moeite mee. Ze hebben afgelopen winter nog in een binnenkooi gezeten, maar ik zie dat ze zich dan snel vervelen, ze stonden wel in de garage. Door de kou ontwikkelen ze een enorm dikke vacht, hierdoor krijgen ze het heel warm en zelfs een beetje benauwd zodra ik ze in de huiskamer laat rond lopen. Als het licht gaat vriezen ‘s nachts, leg ik elke avond een kruik met heet water in de kooi. Die blijft bijna de gehele nacht warm dus dat is hun ‘kacheltje’. Ze liggen ook tegen elkaar aan om zich warm te houden. Komende winter ga ik het anders doen, ik ga een grote kooi met ren aanschaffen. Dan kunnen de twee konijnen en de cavia er met hun drieën in en deze sluit ik af zodat ze niet in de vrieskou gaan rondrennen in de tuin. Je hebt van die speciale ‘vries hoezen’ en deze kun je over de kooi heen draperen. Dit beschermd ze tegen de wind en mocht het een beetje inregenen, dan hebben ze daar geen last meer van. Verder is voldoende zaagsel, hooi en stro goed. De beestjes zijn gemaakt om buiten te zitten, mochten ze het heel koud hebben dan gaan ze toch wel tegen elkaar aanzitten om warm te blijven! Ik zie bij mijn eigen beestjes dat ze gelukkiger zijn buiten dan binnen, dus nu vind ik het alleen maar fijn 😀

 • Vanessa
  juni 12, 2013

  Wat lief dat je hen een kruik met warm water geeft! Ik ben nu wel gerustgesteld dat konijnen beter buiten zitten dan binnen. Toch denk ik dat ik in ‘t begin om de zoveel minuten zou gaan kijken of alles wel nog oké is :)

 • Nathalie
  juni 12, 2013

  Wat lief! En wat een leuke foto’s :) Word spontaan verliefd op die beestjes (A)

  X

  • Chinouk
   juni 12, 2013

   Dankjewel, haha ja het zijn dotjes he!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *