De parfumerie en het kantoor.

Door 5 0

Twee banen, hoe is dat? Nou, ik kan je zeggen: zwaar. Ik werk nu een aantal maanden bij twee verschillende bedrijven, beide parttime zodat ik eigenlijk één fulltime baan heb. Hoe is dit zo gekomen en waarom doe ik dit? Vind ik het leuk? En hoelang wil ik dit doen? Het lijkt me leuk eens een persoonlijk blogje te typen, dus daar gaat ‘ie! Oh en de foto’s zijn van mijn persoonlijke Instagram account, vandaar dat de kwaliteit nogal meh is.

Vastleggen in volledig scherm 16-2-2017

Parfumerie
Ik werk al sinds mijn 19e in een parfumerie, ik ben hiermee begonnen toen mijn opleiding (schoonheidsspecialiste) op zo’n eind liep en ik vond het prettig alvast een baan te hebben. Ik werkte toentertijd 24 uur per week en rondde ook mijn examens af. Dat ging prima en ik heb er de eerste twee jaar met heel veel plezier gewerkt. In de vrije tijd die ik had, ging ik veel op training voor merken en dat is zo ontzettend leuk om te doen!  Ook leerde ik zo in rap tempo een hoop over het vak. Toen ik een vast contract kreeg hoopte ik natuurlijk ook op verhoging van mijn uren, maar helaas gebeurde dit niet. Ik ging terug naar 20 uur per week, ‘maar’, werd er gezegd; ‘je mag een opleiding gaan doen en op die manier kunnen we je snel laten doorgroeien en uiteindelijk gaan dan ook je uren weer omhoog’. Oké, nou zo gezegd zo gedaan. Ik was ook erg blij met mijn vaste contract en ik mocht doorgroeien, dat kwam wel goed dacht ik.

Nou goed, dit liep allemaal heel anders zoals ik me had laten vertellen en had voorgesteld. En helaas is het veranderen van functie er niet meer van gekomen, al vind ik dat niet heel erg hoor, zo super ambitieus ben ik niet. Maar toch kreeg ik in het 3e jaar kriebels,  want hoewel ik het werk nog steeds ontzettend leuk vond (en vind) had ik het gevoel een beetje stil te staan..

IMG_0461

Kantoor
In het 4e jaar besloot ik om verder te kijken, om te zien wat ik eventueel ook leuk zou vinden om te doen. Via iemand dicht bij me ben ik in het kantoorleven gerold, waar ik heel veel geluk in heb gehad want ik heb namelijk geen vooropleiding. Ik vond het spannend, want ik moest flink aanpoten. Administratie en boekhouding is echt wel een beetje anders dan mascara’s en parfum! Maar wat vind ik het leuk.. Waar ik het gevoel had vast te staan, kan ik nu zoveel verder. Ik kan mijn ei weer kwijt! En ja, ik maak natuurlijk ook fouten en daar kan ik me erg rot om voelen maar het hoort erbij. Ik vind het heerlijk om weer vooruit te gaan, om perspectief te hebben. En ik heb nog zoveel meer om te leren! Oh ja en we hebben een hondje op kantoor, dus dat is ook wel erg gezellig.

Dus zodoende werk ik 20 uur in de parfumerie en ongeveer 16 tot 24 uur op kantoor. En dan heb ik ook nog een oppasbaantje waar ik een dag in de week mee bezig ben, maar daar ga ik vandaag niet over vertellen haha. Deze baantjes samen zorgen voor een veel leuker inkomen dan voorheen, maar alle roosters met elkaar afstemmen is best een beetje lastig. Zeker omdat ik bij de parfumerie vooralsnog geen vaste dagen heb gekregen en dat maakt het moeilijk.

Waarom beide?
Het is zo dat ik niet weg kan bij de parfumerie, dit in verband met de “opleiding” (het is meer een cursus..) die ik volg via het bedrijf. Als ik binnen een bepaald tijdsbestek weg ga, hangt er een flinke rekening boven mijn hoofd. Ik zou dolgraag op kantoor willen werken, ik vind het er zo leuk! Maar er is voor mij nog geen plek om 28 uur of meer te werken en dat is eigenlijk toch wel wat ik minstens wil qua uur. Daarom schipper ik nog tussen in. Dat is niet erg, want ik wil nog niet helemaal afscheid nemen van de parfumerie, de mooie spulletjes en mijn lieve collega’s daar. Maar soms is het erg moeilijk, met als voorbeeld de kerst periode. In deze periode heb ik 6 tot 7 dagen per week gewerkt, weken achter elkaar omdat het bij beide bedrijven druk was. Ja, dan zit je er wel eventjes doorheen.

Het meest ideale zou voor mij zijn dat ik mijn examens heb gehaald van de vakopleiding (uitslagen zijn onderweg..), dat ik één dagje per week bij de parfumerie werk en drie dagen op kantoor. Wie weet kan ik dit nog wel jaren zo combineren, hoe leuk zou dat zijn?! Maar dat is in het meest gunstige scenario, want het hangt van veel factoren af.

Op dit moment zit ik dus nog steeds in een drukke periode, maar ook wel een leuke, zoveel afwisseling. En wat mag ik eigenlijk van geluk spreken hè, twee banen in deze tijd!

Liefs, Chinouk

5 Reacties
 • jeapiebel
  februari 17, 2016

  Administratie en boekhouding is echt wel een beetje anders dan mascara’s en parfum. Het is zeker heel anders, maar ik snap je wel dat je je ei erin kwijt kan en daar gaat het toch om. Je bent zeker een geluk persoon, sommige mensen hebben geen baan en jij hebt er twee. 😉

 • Manwai
  februari 17, 2016

  aaah ik ken dat wel. je hebt plezier op je werk maar je wilt een stapje verder en wat meer leren etc. ik heb nu ook twee baantjes en hartstikke leuk, ook jammer genoeg geen fulltime daar maar hey, i got 2 jobs too. High five girl!

 • Melissa
  maart 4, 2016

  Hi! Ik heb net je blog gevonden en ik vind hem super! Ik zou je graag op Instagram willen volgen, maar ik kan hem niet vinden? Misschien dat je ook helemaal geen instagram hebt, haha. Maar voor het geval je hem wel hebt, wat is ie?
  Kus!

  • Chinouk
   maart 6, 2016

   Hi Melissa! Super lief, dankjewel! Ik houd mijn instagram afgeschermd, omdat ik veel persoonlijke foto’s erop heb staan. Wat ik wel kan doen is een blogpost maken met persoonlijke foto’s die ik wel zou willen delen, als dat leuk is? 😀

   • Melissa
    maart 7, 2016

    Ahh snap ik! Bedankt voor je uitleg, het is erg begrijpelijk. Ja, dat zou ik erg leuk vinden als je dat zou willen doen. <3

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *