Be content (o˘◡˘o)

Door 2 0

 

a008eca3dae01bb01a86bf3a93dd6872-001
Laatst zei een vriendin tegen mij: “.. eigenlijk is het nooit goed hè? Willen we alleen maar meer, beter en groter”. We hadden het over haar schattige flatje die perfect is voor één persoon, maar dat we het er over eens waren dat er wel een metertje bij mocht in de breedte. Maar waarom? Ja, het zou handig zijn, maar noodzakelijk was het zeer zeker niet. Ze heeft haar flatje precies zo ingericht dat al haar spullen een plekje hebben en dat ze ook nog haar kont kan draaien.

Het zette me aan het denken, want ik ben eigenlijk ook wel een beetje zo.. Ik heb geen grote bezittingen, ik bezit geen grond, huis en eigenlijk niet eens een tv. Ik heb wel een auto en als ik al vloekend en zwetend alle boodschappen erin probeer te proppen, denk ik weleens: had ik maar meer ruimte. Maar hoezo eigenlijk, als ik een beetje pas en meet lukt het toch ook? Mijn vriend is iemand die dat heel goed kan en dan zegt ‘ie iets van: “joh, in een autootje als deze propten we (zijn familie) acht mensen erin met even veel stuks bagage en zo reden we naar Schiphol. En dat ging prima”. Veiligheid natuurlijk wel even daar gelaten.

Tevreden zijn met wat je hebt. Soms best lastig, want je denkt dat je meer, beter, nieuwer, groter of mooier nodig hebt. Maar wanneer is dat nou eigenlijk echt zo? Natuurlijk als je ergens uit groeit, als leeg of kapot is, ja dan heb je iets nieuws nodig. Of iets groters. Content zijn met wat je hebt, hoeft zich niet alleen te uiten in grote bezittingen, maar juist ook in de wat kleinere. Een heel makkelijk voorbeeld is bijvoorbeeld schoenen. Ik heb twee paar witte sneakers gekocht. Waarom? Omdat ik het tweede paar ‘zo leuk’ vond en ‘deze zijn echt sneakers en de andere zijn meer gympen‘. Had ik het nodig? Absoluut niet. Aan de andere kant heb ik geen spijt van mijn aankoop want ik ben ook een groot voorstander van het motto: treat yo’ self! 

Maar, het is wel voor mij iets om over na te denken. Want tevreden zijn gaat (in mijn ogen) hand-in-hand met geluk. En in een materialistische wereld als deze lijkt het me zeker verstandig om een balans te zoeken tussen jezelf verwennen en soms een stapje terug doen. Want ook al past niet alles in mijn autootje, hij past wel in de kleinste parkeerplekjes.. <3

Liefs, Chinouk

(bron foto)

2 Reacties
 • carola
  mei 30, 2017

  Ikzelf vind het tegenwoordig zo vervelend dat deze huidige tijd waar we in leven gericht is op materialistisch leven. Kopen om het zo genaamde geluksgevoel te krijgen…..voor 5 minuten.
  Gelukkig ben ik deels door de crisis en omstandigheden niet in staat daar aan deel te nemen…en ik kan je vertellen…dit voelt ECHT bevrijdend!!!
  Tevreden zijn met wat je hebt, met je dierbaren samenzijn en mooie momenten samen beleven …dat is alles wat echt belangrijk is!!!

  • Chinouk
   juni 12, 2017

   mee eens! <3

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *