Sun protection ☼

Door 2 0

Als het zonnetje tevoorschijn komt, dan kan je er van uit gaan dat ik buiten te vinden ben. En hoewel ik een bruin kleurtje adoreer, vind ik mijn gezondheid toch echt veel belangrijker. Dus: insmeren! Vandaag laat ik zien welke producten ik op dit moment graag gebruik in de zon.

11640e43-55f1-4c47-81db-9d40cf5a06e4

Lancôme Soleil Bronzer SPF 30
De eerste zonnestralen vang ik op met een SPF 30 (het liefst SPF 50, maar die heb ik nu niet) aangezien ik na de winter een witte garnaal ben. Het is de eerste keer dat ik zo’n luxe variant heb qua zonnebrand en ik moet zeggen: hij is erg lekker! De textuur is dun, smeert goed uit en plakt absoluut niet. De geur is ook heerlijk, heel zomers!

Hawaiian Tropic Satin Protection SPF 15
Als ik wat tintjes donkerder ben, ga ik voor een lagere factor, SPF 15 vind ik dan prima want deze beschermd nog wel goed maar ik word dan ook wat sneller bruin. Hawaiian Tropic is in Nederland niet heel makkelijk te verkrijgen, maar mijn lieve vriendin heeft deze voor me meegenomen uit Spanje. Hij ruikt zó jummy en laat een prachtige glans achter op m’n huid waardoor ik nog bruiner lijk. Love!

Nivea Sun Diepbruinende Olie Spray SPF 6
Wil je écht goed bruin worden? Deze olie is KEY! Hij bruint ontzettend goed en geeft je een mooie kleur die ook nog eens lang blijft zitten. Plus, geen zomer zonder de sentimentele geur van Nivea zonnebrand, dat hoort er gewoon bij!

Lancaster Skin Therapy SPF 30
Voor het gezicht gebruik ik dit tubetje van Lancaster! Deze is heel erg prettig want het product trekt gelijk in, plakt of glimt niet en mijn huid heeft er ook geen moeite mee. Hij beschermd goed en ik word ook nog gewoon bruin, helemaal fijn dus.

Voor mij is dit een goede combinatie aan producten om verantwoord te zonnen! Ik moet wel eerlijk zijn dat ik een hoge SPF 50 mis voor de gevoelige delen zoals het decolleté en de schouders. Zeker op vakantie wil ik graag een SPF 50 voor zowel het lichaam als het gezicht bij de hand hebben, voor het geval dat je verbrandt moet je daarna toch extra voorzichtig zijn! Ook heb ik na die eerste dagen wat last gehad van zonneblaasjes, ik ben er nog niet helemaal achter hoe ik dat kan voorkomen. Iemand tips die zelf gevoelig is voor de zon of zonneallergie heeft? Ik hoor het graag!

Liefs, Chinouk

2 Reacties
 • jeapiebel
  juni 3, 2016

  Hoe gek het ook is, misschien moet je de eerste dag niet helemaal bloot in bikini in de zon gaan liggen of gaan eerst naar de zonnebank dat je huid vast went aan de zon. Dat is wat ik heb gehoord, Ik zelf verbrand nooit.

  • Chinouk
   juni 4, 2016

   Ik verbrand niet, ik heb een soort allergie/reactie op de zon wat resulteert in uitslag. :( Maar alsnog bedankt voor de tip!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *