Splurge or Save: Skincare

Door 5 0

Het leek me leuk om een kleine ‘Splurge or Save’ serie te schrijven, zodat ik mijn mening kan delen over het spenderen van je geld aan huidverzorging. Aan welke producten vind ik dat je beter wat meer geld kunt spenderen (splurge) en bij welke producten vind ik dat je je geld beter in je zak kunt houden (save). Ik begin met huidverzorging en dan later kan ik eventueel make-up of haarverzorging aankaarten. Wel een korte disclaimer: houdt er rekening mee dat iedere huid anders is. Dit is mijn mening en dit werkt voor mij, dat kan voor iedereen anders zijn. Ik heb ook niet alle soorten huidverzorgingsproducten erbij gezet omdat ik ook veel dingen gewoon niet gebruik. Oké, nu dat gezegd is kunnen we verder gaan!

makeupremover

 

Make-upremover – SAVE
Ik ben van mening dat er heel veel goede make-upremovers zijn in het lagere segment. Reinigingsdoekjes zijn eigenlijk alleen te vinden in het goedkopere segment en die van Nivea vind ik echt prima werken, ik heb er al tientallen pakjes van versleten. Maar denk ook aan micellaire waters, die uit de drogisterij doen echt niet onder voor de duurdere merken. Het zelfde geldt voor oogmake-upremovers, mijn favoriet is die van Garnier en die kost geloof ik nog geen €6. In het hogere segment kosten dezelfde soort oogmake-upremovers al snel €25 en veel beter werken ze toch niet.

 

foam

 

Gezichtsreiniging – SPLURGE
Ik wilde hier zeggen: save, omdat ik vind dat, met name reinigingsmelk van de drogisterij net zo goed is als die van de parfumerie. Maar omdat ik zelf al tijdenlang een facewash gebruik van Chanel en dat mijn absolute favoriet is, kies ik toch voor splurge. Ik heb namelijk nog geen enkele drogisterij facewash gevonden die zó goed make-up en vuil verwijderd (zonder uit te drogen) als degene die te vinden zijn in de parfumerie. En een goede reiniging is zó belangrijk. Dus voor nu: splurge.

 

creme

 

Dag-, en/of nachtverzorging – SPLURGE
Geef je geld uit aan een goede dag-, en/of nachtcrème. Deze kunnen namelijk echt wat betekenen voor je huid en helpen deze gezond te houden. Je dagcrème moet goed hydrateren en beschermen, je nachtcrème voeden en herstellen. Ik heb veel slechte ervaringen met goedkopere crèmes en veel goede ervaringen met duurdere crèmes, vandaar dat ik heel erg achter dit punt sta. Spendeer je geld dus aan een goede crème, want daar doe je je huid écht een plezier mee..

 

eyecreme

 

Oogcrème – SPLURGE
Sinds ik oogcrème gebruik is mijn oogcontour zo enorm opgeknapt! Geen droge huid, geen schilfertjes, geen eczeem en minder vermoeidheidsverschijnselen. Ik kan niet meer zonder! Dat gezegd hebben, moet ik eerlijk zijn en vertellen dat ik eigenlijk het meest tevreden was met duurdere oogcrèmes. Ik heb goedkopere gebruikt en op zich zijn die prima, want ze zorgen ervoor dat ik geen droge oogleden heb. Maar. Wil je écht resultaat? Een frisse, stralende blik en een zachte, gladde oogcontour? Ga voor een oogcrème uit het hogere segment, you will thank me later.

 

scrub

 

Scrub – Save
Ik heb vele scrubs/peelings en exfolianten gebruikt: ik kom altijd weer terug op een goedkope, simpele scrub van de drogisterij. Dit komt omdat ik hou van het gladde en zachte gevoel na het gebruik van een fysieke scrub (met bolletjes) en daardoor maakt het eigenlijk niet uit welke variant je gebruikt, als deze maar mild is. Vooral in Amerika heb je veel daily scrubs en die vind ik eigenlijk het fijnste, met name die van Olay. Maar ook Nivea heeft een prettige (blauw tubetje)! Dus als je voor een fysieke scrub gaat, zou ik hem gewoon lekker bij de drogisterij halen want die zijn prima!

Waar geef jij je geld liever aan uit en waar aan niet?

Liefs, Chinouk

5 Reacties
 • Lisa
  februari 25, 2016

  leuk artikel, grappig om te lezen!

 • robin
  februari 25, 2016

  ik ben het met alles eens! Dior skincare blijft het fijnst <3 geef ik dan ook echt meer aan uit.

 • Kirsty
  februari 26, 2016

  Ik ben het hier eigenlijk wel grotendeels mee eens; ik geef graag iets meer uit aan skincare, maar make-up remover mag van mij wel goedkoop zijn.

 • Charlotte
  februari 26, 2016

  Ik geef liever iets duurder uit aan gezichtsverzorging omdat dit belangrijk is voor je huid. Mooie producten

 • Melisa
  maart 1, 2016

  Ik ben het met je eens! Ik merk dat mijn huid het niet zo tof vind als ik een wat goedkopere crème gebruik, en al helemaal niet eentje waar alcohol in zit! Als het écht iets voor mijn huid zou doen, dan zou ik wel kiezen voor een duurdere crème. Voor nu hou ik het nog heel even bij de goedkopere crème.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *