Clarins Pure and Radiant Mask

Door 9 0

Ik ben niet een hele erge masker fanaat, omdat ik niet echt het idee heb dat het echt wat doet voor mijn huid. Ongeveer een half jaar geleden heb ik een masker van Clarins aangeschaft, in de hoop dat het wat kon doen voor mijn huidje – want die is best gecompliceerd. Een gecombineerde huid met een vettige t-zone die ook wat onzuiverheden heeft, zeker op mijn kin (slechte eetgewoontes?). Mijn wangen zijn normaal tot droog,  dus daar heb ik niets over te klagen. Naast dat heb ik vaak last van uitslag, mijn huid raakt snel geïrriteerd en is mijn huid intens vochtarm. Eh, wat voor masker gebruik je dan? Uiteindelijk kwam ik uit bij deze van Clarins dus daar wilde ik je wat meer over vertellen!

DSCN4431

Het Pure and Radiant Mask (with pink clay) van Claris die uit hun lijn komt voor de vettige/onzuivere huid. Met klei maskers ben ik altijd een beetje bang dat ze veel te uitdrogend zijn of erger, te agressief. Ik hoopte dat deze dat dus niet zou zijn!

DSCN4432

Informatie op het doosje! Clarins zegt het volgende:

 • een frisse, stralende teint
 • speciaal geformuleerd voor de gecombineerde tot vette huid
 • hoeft maar 5 tot 10 minuten in te werken
 • zuivert en zorgt voor een matte teint
 • de niet-drogende formule wast makkelijk af
 • ook geschikt voor de gevoelige huid (+ dermatologisch getest)
 • roze klei zorgt voor de zuivering, trekt de poriën samen en helpt bij de textuur van je huid
 • tanaka poeder zorgt dus voor de matte finish
 • linden extract verzacht, kalmeert de huid en maakt haar glad

DSCN4435

Voor wie geïnteresseerd is, een halve ingrediëntenlijst..

DSCN4433

Wat ik erg fijn vind is dat het masker in een tube zit. Geen zakjes of potjes, van dat geklieder word ik niet goed.

DSCN4436

DSCN4437

En dit is de substantie van het product. Vaak zijn kleimaskers vrij donker van kleur, denk aan bijvoorbeeld die van GlamGlow. Misschien omdat Clarins een rozige klei gebruikt, dat het masker zo licht is. Het product ook nog eens heel erg lekker, helemaal niet modderig. Gewoon naar huidverzorging, een typisch Clarins geurtje, voor wie bekend is met Clarins. Het masker droogt inderdaad niet in, het brengt aan als een dikke crème en zo blijft ‘ie ook. Al trekt ‘ie wel een beetje in, maar dat is juist wat we willen! Al die goede ingrediëntjes naar binnen sluizen.

De werking vind ik zelf echt heel erg fijn. Omdat ik het masker al een maandje of zes, misschien meer, in huis heb kon ik hem vaak proberen. Soms liet ik hem eventjes links liggen, want ik ben vrij lui met maskers, maar de laatste tijd ben ik er weer volop mee bezig! En ik merk echt verschil, wat ik eigenlijk niet had gedacht. Ik gebruik hem één a twee keer in de week na het scrubben en dan laat ik hem een minuutje of 10 intrekken, soms wat langer want dan vergeet ik dat ik een masker op heb. Ik was het masker af met warm water en een washandje en dat gaat echt zonder problemen. En dan zie ik dat mijn huid er fris en stralend uitziet, zonder gestript te zijn van al het vocht. Mijn huid voelt zelfs zacht en gehydrateerd aan, heerlijk! Radiant, check! Goed gedaan Clarins. Het masker helpt bij het (mild) schoonhouden van m’n poriën, maar het is niet zo dat ik nooit meer last heb van onzuiverheden. Van het ‘matte’ effect merk ik zelf ook niet veel, maar ik ben dan ook een grease ball. Ik vind het vooral een heerlijk maskertje om mijn huid zacht en stralend te houden!

20140308_110735 (1)

Mask selfie! Clarins Pure and Radiant Mask is verkrijgbaar bij luxe parfumeries en Clarins Counters. De prijs: €26,95 voor 50 ml.

Liefs Chinouk

9 Reacties
 • Manon
  april 5, 2014

  klinkt goed

 • Melisa
  april 5, 2014

  Klinkt heel goed! Wel een beetje jammer van de prijs, niet echt budget helaas. Maar als hij zuinig in gebruik is én zijn werk goed doet, dan is het nog wel een redelijke prijs. Helaas ben ik zelf ook heel lui met maskers, die zakjes laten ook altijd zo’n bende achter! Heel fijn dat deze in een tubetje zit!

 • Rachel Kromdijk
  april 5, 2014

  klinkt als een fijn product! goed weekend meis geniet ervanx

 • Marjolein - Beautylein.nl
  april 5, 2014

  Lijkt me een fijn masker 😀

 • Rosanne
  april 7, 2014

  Het lijkt me een fijn maskertje, lekker ook dat hij zijn werk ook doet.
  liefs x

 • Kim
  april 7, 2014

  Lijkt mij een fijne masker!

 • Anouk
  april 7, 2014

  Oee klinkt als een fijn product! X

 • Mademoiselle Sophistique
  april 8, 2014

  oeh sounds good! ik ben dol op maskers

 • Svenja
  april 8, 2014

  Klinkt als een erg fijn masker :)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *