Skincare Routine | Summer 2016 ☼

Door 0 0

Een echte huidverzorgingsroutine heb ik volgens mij al een hele poos niet geplaatst. Natuurlijk wel losse reviews van producten die ik wel (of juist niet) prettig vond, maar meer ook niet. Dat heb ik hoogstwaarschijnlijk gedaan omdat ik nooit een routine heb gevonden die wonderen verricht voor mijn huid en omdat ik altijd zoekende was. Ik ben nu terug gegaan naar de basis en gebruik enkel producten die simpel, mild en makkelijk zijn. Mijn gevoelige/geïrriteerde huid lijkt hierbij te kalmeren, dus ik wil je laten zien wat ik gebruik op dit moment!

image1 (3)

 

A.M.

In de ochtend was ik mijn gezicht heel simpel met water, omdat twee keer per dag reinigen too much is voor mijn huid. Daarna breng ik een crème aan en ik wissel er op dit moment twee met elkaar af. De eerste is de Olaz Beauty Fluid, wie kent dit product niet? Jáááren geleden weleens geprobeerd, toen vond ik het niet zo bijzonder. Maar nu vind ik hem wel heel erg fijn! Voelt heel luchtig aan op de huid, maar verzorgd wel heel goed zonder vet aan te voelen of te plakken. De tweede is de Tony Moly Moisture Cream. Deze heeft een fijne gel-textuur, wat ik fantastisch vind op warme dagen of als ik erg moe ben in de ochtend. Hij voelt namelijk heerlijk verfrissend aan en ook deze plakt niet!

En dat is het. Overdag gebruik ik verder niks, dus in de ochtend lekker snel klaar. Ik heb gemerkt dat mijn huid best wat hydratatie nodig heeft, meer dan ik dacht en door het gebruik van deze producten is mijn huid veel zachter!

image3 (2)

 

P.M.

Ik was mijn gezicht in de avond met de Dove Beauty Cream Bar om mijn huid te reinigen en het beetje make-up wat ik doordeweeks draag eraf te wassen. Normaal deed ik dit altijd met een washandje, maar sinds gebruik ik Makeup Eraser dupes (super zachte microvezel doekjes) bij m’n zeep. Als er nog een randje mascara of oogpotlood zit, haal ik dat weg met de Garnier make-upremover, deze is al heel lang favoriet! Verwijderd alles zonder te prikken of te branden.

Als ik wat meer make-up draag, zoals primer en/of foundation dan verwijder ik het grootste gedeelte eerst met een make-upremover doekje. Ik gebruik altijd de doekjes van Nivea, maar ik doe dit af en toe dus vandaar dat ik ze niet op de foto heb gezet.

 

image4 (1)
Na het reinigen gebruik ik als eerst een zalf die ik van de dokter heb gekregen. Deze gebruik ik al een aantal jaar en houdt mijn Seberroïsch eczeem onder controle, zodat ik zo min mogelijk bultjes/velletjes heb. Daarna smeer ik mijn gezicht lekker dik in met de ouderwetse Nivea Crème, zodat mijn gezicht goed gehydrateerd en gevoed wordt. En dan is mijn routine klaar!

Dit is denk ik de meest saaie, simpelste huidverzorgingsroutine die je ooit heb gezien op een blog haha! Maar het gaat eindelijk wat beter met mijn huid, deze simpele producten werken gewoon tegen de overgevoeligheid. Natuurlijk mis ik mijn luxe crèmepjes, maar voor nu hou ik het even zo. Af en toe gebruik ik wel ‘extra’ producten, zoals een gel tegen puistjes, reinigingsdoekjes of een maskertje. Volgende keer zal ik deze extra producten eens laten zien!

Liefs, Chinouk

No Comments Yet.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *