Sisley Eau Efficace

Door 7 0

Ik gebruik al tijdenlang micellaire waters om mijn gezichtsmake-up zoveel mogelijk te verwijderen, vóór dat ik mijn reinigingsmelk gebruik om echt alles eraf te krijgen. Ik heb er een heleboel geprobeerd en ik review ze allemaal, dus vandaag is er weer een nieuwe (voor mij) aan de beurt. Dit keer is het de Sisley Eau Efficace. Sisley is een merk dat gebruik maakt van zeer hoogwaardige, plantaardige ingrediënten en heeft een aantal prachtige producten op de markt. Het is voor mij dan ook de eerste keer dat ik zo’n luxeuze reinigingswater mag uitproberen! Benieuwd wat ik er van vind?

DSCN4140

DSCN4141

Sisley Eau Efficace, Gentle Makeup Remover, face and eyes, all skintypes. Oftewel; een milde make-upreiniger voor alle huidtypes (ook de gevoelige) en verwijderd zowel make-up van het gezicht als op de lippen. Het is een lekkere grote fles van 300 ml. dus daar kan ik even mee vooruit.

DSCN4143

Een groot voordeel van de verpakking vind ik toch ook wel het pompsysteem. Je pakt een wattenschijfje, drukt een aantal keer op het pompje en je hebt precies de goede hoeveelheid op je watje om mee te reinigen! Ook gaat het lekker snel.

DSCN4142

Enkele informatie op de achterkant, is een beetje lastig om te lezen maar wat Sisley zegt: Een zachte, zintuigelijk, hoog presterend reinigingslotion die niet hoeft te worden afgespoeld. Druk zachtjes op de pomp en doorweek een wattenschijfje met Eau Efficace. Verwijder eerst de oogmake-up en daarna de gezichtsmake-up, herhaal mits nodig. Het laat de huid schoon en matte, de teint is fris en stralend. Voor alle huidtypes, ook de delicate. Alcohol vrij. Kleurstof vrij.

Ik vind het altijd prachtig hoe deze luxe merken met woorden kunnen spelen, hoe zij hun producten omschrijven.. geweldig! Het wordt bijna iets magisch.

DSCN4146

En, hoe vond ik de werking? De textuur is als elk ander reinigingswater, luchtig en fris. Maar de geur, ja die is echt heel erg aangenaam. Zoals ik al zei, Sisley maakt gebruik van heel veel plantaardige ingrediënten en dat is absoluut terug te vinden in d geur. Het ruikt botanisch en erg luxe. Het pompje werkt inderdaad heel erg makkelijk, ik pomp een aantal keer met mijn watje en al snel is deze doorweekt. Het product is overigens gewoon doorzichtig, net als ieder ander reinigingswater.

De werking is overigens, in mijn ogen, een beetje anders. Qua make-upverwijdering werkt ‘ie veel milder dan de meeste andere reinigingswaters. Maar dan moet ik even heel duidelijk en eerlijk zijn, ik gebruik zelf meestal micellaire waters en de Eau Efficace is een reingingswater. Nu weet ik dat micellair water in dat opzicht beter werkt om make-up te verwijderen dan reinigingswater, die is meer gericht op de huid.

Dus op de manier dat ik dit soort producten gebruik, werkt het niet. Ik wil namelijk een watje zien dat in één veeg een heleboel foundation meeneemt. Bij Eau Efficace gaat dat niet, want daar is hij dus niet voor gemaakt. Je moet het zien als een reiniging van de huid die ook milde make-up meeneemt, dus bijvoorbeeld voor dames die weinig make-up dragen of op vakantie. Voor mij persoonlijk heeft dat geen toegevoegde waarde, ik zoek meer een make-upremover. Dat maakt Eau Efficace dus niet slecht, het is alleen voor een ander doel!

DSCN4145

Dus conclusie: het is een prettige reiniger, ruikt fantastisch en laat mijn huid absoluut niet trekkerig of geïrriteerd achter. Fantastisch om te gebruiken als je op vakantie bent of als je weinig (of misschien wel geen) make-up draagt want het is een volwaardige reiniging, je hoeft hierna niks anders te gebruiken of af te spoelen.

Om nogmaals te benadrukken dat iedereen anders reageert op producten (eisen, verwachtingen, huidtypes etc.), mijn collega Anna vind Eau Efficace heerlijk en gebruikt het elke dag om haar make-up er mee te verwijderen. En zij draagt echt véél make-up haha, meer dan ik dat draag. Dus wat voor mij niet werkt, werkt voor een ander weer wel. Zo zie je maar!

Sisley Eau Efficace kost €77,85 en is verkijgbaar bij ICI PARIS XL.

Liefs, Chinouk

7 Reacties
 • Rosalie (4BeautyandLife)
  januari 26, 2015

  Poeh, dat is een pittige prijs voor een make-up reiniger. Maar ja, daar is het Sisley voor. Ik denk dat ik het toch maar bij de Garnier micellair water houdt :-)

  • Chinouk
   januari 26, 2015

   haha groot gelijk!!

 • Kiss & Make-up
  januari 27, 2015

  OUCH, die prijs… Zoveel geld heb ik niet over voor een reiniger, ook al klinkt hij echt heel goed.

 • Michaela
  januari 27, 2015

  Wat een fantastisch merk is Sisley toch! De reiniger klinkt heel fijn :)

 • carol
  januari 28, 2015

  Juist vanmiddag bij kruidvat zo’n reiniger van garnier gekocht, voor 3€, ik ga hem voor het eerst gebruiken.
  Je hoeft niet af te spoelen maar ik douche erna altijd dus spoel ik het dan eigenlijk wel af haha, dus maar lijkt me handig om zo ff te kunnen doen als je geen zin hebt in zo’n reinigingsritueel.

 • Lina
  januari 28, 2015

  Damn girl, the price tho.. haha, maar to be honest zou ik het ook gewoon rustig voor dezelfde prijs kopen als ik weet dat het zo goed is. Gaat toch wel lang mee! Zeker jij met je klein gezichtje!

  see you soon toet & congratz met je drivers license! <3

 • Birte
  januari 28, 2015

  Die producten van Sisley zijn niet goedkoop, maar ik vind ze meestal wel super werken. Leuke review!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *