Review: Qiriness Le Wrap Exfolys

Door 4 0

Hallo! ☺

Weet je nog toen ik naar de training van het merk Qiriness was geweest? Waarschijnlijk niet, maar dat vergeef ik je. Ik heb toen een aantal producten meegekregen om lekker thuis uit te proberen en ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet aan toe was gekomen, tot een aantal weken geleden. Ik ben begonnen met het gebruiken van de Le Wrap Exfolys. Lastige naam hè? Lees snel verder als je er meer over wilt weten!

20130821_150643

20130821_150647

Le Wrap Exfolys. Een peeling dus. 

Een lastige naam voor een vrij simpel product. Qiriness komt oorspronkelijk uit Zwitserland maar gebruikt Franse benamingen voor hun producten, wat het niet altijd even makkelijk maakt voor ons Nederlands sprekende gepeupel. De Engelse vertaling is ‘Radiant Buffing Mask’, maar vergis je niet, want het is ook geen masker. Nu wordt het wel heel verwarrend, dat ben ik het met je eens. Nee, dus wat is Le Wrap Exfolys nou? Het is een peeling en dit is wat Qiriness erover zegt:

“Dit peelingmasker met dubbele werking maakt de huid glad en levert een spectaculair herstellend effect dat de werking van de verzorgingscrèmes optimaliseert. De enzymatische peeling verwijdert dode cellen, ontstopt de poriën en stimuleert de celnvernieuwing. Vervolgens activeert de mechanische actie van de massagepeeling de microcirculatie en wordt de huid helemaal zuiver.”

Een enzymatische scrub zorgt er dus voor dat je huid een milde peeling krijgt, zonder het te irriteren, zoals een scrub met korreltjes wel kan doen. Klinkt super! Maar wat zit erin?

 • Keratoline gistextract (enzymatische scrub)
 • Witte lelie (hydraterend)
 • Rijstzetmeel (matterend)

20130821_150749

Het product is geschikt voor alle huidtypes en zelfs de meeste gevoelige huid. Je dient het in te masseren op het gezicht, daarna af te rullen. Dit betekend dat je het product als het ware even laat indrogen en daarna maak je roterende bewegingen over je gezicht. Dit zorgt ervoor dat het product gaat ‘rullen’, dat ziet eruit alsof je potlood aan het weggummen bent, dan komen al die kleine rolletjes gum tevoorschijn. Nou dat bedoelen ze ermee! Dit proces mag je 1 tot 2 keer per week herhalen. Mocht je een gevoelige, kwetsbare of verslapte huid hebben, dan verwijder je het product na één minuut met water.

20130821_150757

Het product komt in een tube en daar ben ik persoonlijk al heel erg blij mee. Potjes zijn leuk en schattig, maar niet hygiënisch en ook niet praktisch. Het heeft een schroefdop en een vrij grote opening, dat moet ook wel want het product is best dik.

20130821_150812

Om de hoeveelheid te bepalen kun je het best anderhalf tot twee vingerkootjes gebruiken, dan heb je ruim genoeg voor het hele gezicht. Dit breng je in een dunne laag aan en nu snap ik waarom ze het een ‘masker’ benaming geven, want je brengt het aan zoals je dat bij een masker zou doen. Het product is in het begin licht verkoelend en daarna gaat het indrogen, mijn huid gaat dan ook een beetje trekkerig aanvoelen. Dit gebeurd echt binnen een minuut of wat. De geur van het product is heel aangenaam, niet te overheersend of te chemisch. Ik heb geen idee hoe witte lelies ruiken, maar ik stel me voor dat ze ruiken zoals dit product. Fijn!

20130821_150945

Het afrullen van het product is een vervelend klusje, althans, dat vind ik. Het meeste rul ik eraf en al het overtollige verwijder ik met een nat washandje.

Na afloop voelt mijn huid zacht aan en ziet er mat uit. Absoluut geen irritatie of prikkend gevoel, wat ik wel eens heb gehad bij een ‘old skool’-korreltjes scrub. Ik vind zeker weten dat een enzymatische peeling zachter en effectiever werkt, een korreltjes scrub heeft dit effect nog niet bij mij kunnen bereiken. Als ik na dit product een masker aanbreng, voelt het alsof die tien keer beter z’n werk kan doen, omdat die dode laag huidcelletjes weg zijn. Of ik ook een vermindering zie in verstoppingen van mijn poriën? Dat vind ik een beetje moeilijk te zeggen, aangezien mijn mee-eters erg hardnekkig zijn. Maar ik vind wel dat er enig verschil is, ik heb minder verstopte poriën rond mijn neus, dus dat is prettig!

20130821_151233

Ondanks dat ik maar een kleine verpakking heb, 75 ml (normaal zijn ze 125 ml), ben ik verrast hoe zuinig het product is. Zeker als je bovenstaande hoeveelheid (1,5/2 vingerkootjes) aanhoudt, verspil je absoluut geen product. Zoals je kunt zien heeft mijn huid zeker baat bij dit product en ik ga niet snel meer terug naar een normale scrub met korreltjes. Mocht je een gevoelige huid hebben, maar wel je huid willen ontdoen van die dof-makende, onzuiverheden-creërende dode huidcellen, dan is dit product zeker een aanrader! Qiriness is te koop bij Ici Paris XL en kost €32,52. Ruby zit er echt bij van: “Waarom..? Waarom moet dit perse?” Haha bedankt voor het lezen!

♥ Chinouk

4 Reacties
 • Eline
  augustus 27, 2013

  Wat een leuk artikel, goede review, je konijntje is lief :3

  • Chinouk
   augustus 27, 2013

   Dankjewel, hihi ja dat is ze zeker!

 • Melissa
  augustus 27, 2013

  Fijn review :) en leuke foto’s! Ik heb hier een testertje van, omdat ik een paar maanden terug een dagcrème van Qiriness kocht. Ben er erg benieuwd naar! Toch jammer dat het redelijk prijzig is, want over die crème ben ik erg tevreden.

  • Chinouk
   augustus 27, 2013

   Dankjewel! Ja, ik snap dat de prijs je misschien tegen houdt, maar het product is zuinig in gebruik, dus dat is weer een pluspunt 😀

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *