Nivea Micellair Water + Nivea Peeling

Door 3 0

Sinds ik bij de Ici Paris XL werk, moet ik eerlijk toegeven dat ik een hoop high-end huidverzorging gebruik, maar soms zijn er ook echt onwijs fijne producten te vinden bij de drogisterij. Ik ben sinds een maand of vier á vijf heel erg trouw aan mijn huidverzorging. Ik heb altijd een wat lastige huid gehad en ik heb nu een combinatie van producten die ik fijn vind en mijn huid is er ook blij mee. Toevallig, zijn twee producten uit mijn routine van Nivea en aangezien dat hele toegankelijke producten zijn, leek het me leuk om er wat meer over te vertellen.

DSCN4138

Nivea Sensitive Micellair Water

Ik gebruik al een aantal jaar micellaire waters. Ze waren eerder wat lastiger te verkrijgen, eigenlijk alleen bij merken van de apotheek. Ik denk dat we nu in een ware micellaire water-hype zitten, iedereen heeft het erover en niemand kan erover ophouden. Ik ga je daarom ook niet vervelend met waarschijnlijk de honderdste review over het micellair water van Nivea, want.. wie zit daar op te wachten? Omdat ik dus flink wat ervaring heb met andere micellair waters, kan ik je goed de werking vertellen en of ‘tie tipt aan de ultra beroemde: Bioderma Sensibio H20.

DSCN4142

Goed, de achterkant van het flesje legt uit waarvoor het product bedoeld is en wat ‘ie dus doet. Een watertje om je huid te ontdoen van make-up en te reinigen. Deze van Nivea is speciaal voor de gevoelige huid en bevat geen parfum, kleurstoffen of parabenen. Ik gebruik het product eigenlijk voornamelijk om mijn huid in de ochtend zacht en mild te reinigen. Ondanks dat ik een gecombineerde huid heb, vind mijn huid het gewoon niet prettig om twee keer per dag intensief te worden gereinigd met een schuim en water. Alsof het te ‘heftig’ is en dat blijkt wel want ik doe dit nu een aantal maanden en mijn gezicht is een stuk rustiger.

Dus, wat ik doe. Ik strompel uit bed, pak een watje en haal deze over mijn gezicht heen. Voelt altijd heerlijk fris en verkoelend aan, geen geprik of getintel! Ik plens daarna alsnog water in mijn gezicht, ook al staat er dat je niet hoeft af te spoelen. Op één of andere manier voelt mijn lichaam dat wel zo aan, dus spoel ik het lichtjes af, maar er komt geen washandje of geboen aan te pas. Waar ik het product soms óók voor gebruik, is het verwijderen van make-up in de avond. Maar bijna nooit als voornaamste make-upremover, want ik ruk dan al mijn wimpers eruit. Ik ben gewoon niet zo zachthandig als het gaat om het verwijderen van mascara, ik heb het geduld er niet voor. Dus als ik mijn melk/balsem heb gebruikt om mijn make-up te verwijderen, mijn schuim daarna heb gebruikt om mijn huid te reinigen en ik stap de douche uit om alsnog een zwart randje te vinden onder mijn ogen.. dan komt het micellair water weer tevoorschijn. Watje, als een koel kompresseje op mijn ogen aanbrengen en tadaaa, all clean and soothed! Doordat ik het product op deze manier gebruik merk ik dat mijn huid een betere weerstand heeft en echt gekalmeerd is, dus het water van Nivea helpt zeer zeker bij een gevoelige huid!

Ik heb meerdere micellaire waters gebruikt en ik moet zeggen dat Nivea absoluut niet onder doet voor bijvoorbeeld Bioderma of La Roche-Posay. Ik vertelde net dat ik al een maand of vijf dezelfde routine aanhoudt en in die routine hoort een micellair water, maar dat is niet altijd deze van Nivea geweest. Ik wissel graag af! Toch merk ik eerlijk gezegd nooit verschil tussen dit soort watertjes, dus het is een prima alternatief als je niet veel geld eraan uit wilt geven. Nou bestaan er ook micellair waters van Dior, Chanel en Biotherm, de echte high-class waters onder de waters. Die heb ik zelf nooit geprobeerd, dus ik durf niet te zeggen of deze van Nivea ook aan die tipt. Maar voor alles wat je bij de drogisterij of apotheek kan verkrijgen, is het micellair water van Nivea van prima kwaliteit. I

DSCN4140

Nivea Verfrissende Peeling 

Ik heb een tijdje een exfoliant gebruikt, dit is een product wat werkt op basis van ‘zuren’, salicylzuur of glycolzuur. Zuren als deze exfoliëren je huid op een milde manier, maar er komen geen scrub deeltjes aan te pas want het is is vaak in een gel of vloeibare substantie. Ik heb daar geen baat bij gehad, ik zag weinig tot geen verschil. Ik wilde gewoon een milde, zachte scrub die ik zelf kon inmasseren en afspoelen voor het gebruik van een maskertje. Een huidspecialiste (Paula’s Choice via beautypedia.com) raadde tot mijn grote verbazing deze peeling/scrub aan van Nivea!

DSCN4141

Achter op het tubetje staat wat het product doet en wat eigenlijk alle scrubs/peelings horen te doen. Wat me opviel is dat je de scrub tot wel 2 á 3 keer mag gebruiken, wat betekend dat ‘ie vrij mild is. Fijn!

DSCN4143

Het is absoluut niet zo dat je begint met scrubben en denkt dat je grof zand over je gezicht schuurt of dat het je huid bekrast. De gel gaat heel lichtjes schuimen wat ik ook een fijn effect vind, zo is mijn huid extra schoon! De scrub spoelt makkelijk af met water en een washandje en na gebruik is mijn huid niet geïrriteerd. En daar ben ik zo blij mee! Heel veel scrubs/peelings laten mijn huid rood en vlekkerig achter, zichtbaar geïrriteerd en van slag. Nu was mijn huid juist heel fris en stralend! Een effect wat ik niet snel krijg bij een scrub.

Ik ben verbaasd dat zo’n simpele, basic drogisterij scrub zo fijn resultaat geeft! Ik heb vroeger ook weleens een peeling/scrub van Nivea gebruikt, ik denk een oudere versie en daar was ik totaal niet van onder de indruk. Oh, ik merk overigens niks van het ‘porie verfijnende’-effect, maar ik had ook niet verwacht dat een scrub dat kon doen.

DSCN4137

Wat de precieze prijzen van de producten zijn ben ik helaas vergeten. Ik gok dat de Nivea Verfrissende Peeling rond de €7 zat en het Micellair Water ook. Ik haal meestal mijn drogisterij producten in een aanbieding, want dat scheelt altijd een hoop! Bedankt voor het lezen en mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik graag :).

Liefs Chinouk

3 Reacties
 • Rosanne
  april 17, 2014

  Dat water van Nivea heb ik ook en ik vind het een heel fijn product. Leuk ook dat het geen verschil maakt met de duurdere micellair water. Leuk artikel is dit trouwens :)
  liefs x

 • Rachel Kromdijk
  april 21, 2014

  klinkt als een heerlijk product zeg, thanks voor de tip! liefs x

 • Kimberley
  april 21, 2014

  Dit lijkt me wel een fijn product en ook voor een fijn prijsje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *