Nivea Double Effect Oogmake-up Remover

Door 7 0

DSCN4189

Ik gebruik reinig mijn oogmake-up gewoon met reinigingsmelk (dit breng ik aan over mijn gehele gezicht en dus ook mijn ogen) en als ik dan uit de douche kom is het meeste van mijn mascara/rest van oogmake-up er wel af. Toch zit er meestal nog wel een klein zwart randje onder mijn ogen en een restantje op mijn wimpers, die verwijder ik dan graag met oogmake-upremover. Vandaag wil ik je wat meer gaan vertellen over deze variant van Nivea!

DSCN4191

Deze variant oogmake-upremover (Nivea heeft er wel drie) heet: Double Effect en wat ze daarmee bedoelen is het dubbele effect reiniging/verzorging wat deze remover biedt. De eerste is dat ‘ie langhoudende/waterproof make-up verwijderd. De tweede is dat ‘ie een milde verzorging en bescherming biedt aan de wimpers zodat deze sterker worden en minder uitvallen.

DSCN4192

Het is een twee-fasen oogmake-upremover, dus met een laagje olie en een laagje lotion. Ik prefereer deze type removers omdat ik vind dat ze (meestal) make-up veel effectiever verwijderen dan oogmake-upremovers zonder olie.

DSCN4195

De verpakking van de fles is simpel en heeft een “gat” aan de bovenkant. De remover druppelt er geleidelijk uit zodat je niets verspilt.

DSCN4196

En dan nu: wat vind ik ervan? Ik zal je eerlijk zeggen dat ik er in eerste instantie een beetje sceptisch over was. Dit komt omdat de oude versie van deze remover (op de dop zie je staan: nieuwe fles, nieuwe formule) vreselijk eczeem op mijn oogleden veroorzaakte. Maar omdat ik de laatste tijd op een enorme Nivea-kick ben, wilde ik de nieuwe formule toch graag proberen. En toen nu toe ben ik ontzettend tevreden! Ik vind de verpakking ideaal, de substantie is prettig, olie-achtig maar niet té vet waardoor je zicht wazig wordt of een vettig laag rondom je ogen krijgt. Hij verwijderd make-up zonder problemen, ook waterproof en dat alles zonder mijn oogcontour te irriteren. Toen ik de remover net begon te gebruiken voelde ik soms wel iets van een milde tinteling/warmte sensatie, maar nu voel ik daar eigenlijk helemaal niets meer van! Ik merk geen irritatie, schilfering, roodheid of eczeem, dus ik blijf hem gewoon gebruiken. Ook is hij zuinig in gebruik, vind ik namelijk belangrijk.

Weer een reden om een beetje meer van Nivea te houden, hihi! De prijs komt op: €6,09 bij de Kruidvat.

Liefs, Chinouk

7 Reacties
 • Kirsty
  maart 2, 2015

  Hij klinkt wel heel fijn eigenlijk! Fijn ook dat hij nu geen nare reactie geeft op je ogen, terwijl de oude variant dat wel deed!

 • Beautyjuf
  maart 2, 2015

  Ik vind Nivea een heel fijn merk, maar met deze remover ben ik nog niet bekend. Wat ontzettend fijn dat je dit keer geen last kreeg van eczeem. Het klinkt als een klein toppertje. Wie weet ga ik deze binnenkort eens proberen.

 • Kiss & Make-up
  maart 3, 2015

  Ik heb deze onlangs opgemaakt, vond ‘m ook prima.

 • Gina
  maart 3, 2015

  Oehh ik zat van de week te twijfelen om deze aan te schaffen hihi, maar ik ben om! :)

 • Rebecca
  maart 3, 2015

  Wat fijn dat zo een verandering zo goed heeft gedaan! En wat knap dat je dat durft te proberen na dat een vorig product zo een resultaat heeft gegeven.. het lijkt me een fijn product maar ik gebruik al jaaaren hetzelfde en wil niet anders hihi

 • Nathalie
  maart 3, 2015

  Fijne review
  Liefs Nathalie

 • Bianca
  maart 5, 2015

  Ik gebruik graag tweefase reinigers, deze lijkt me dan ook erg fijn :)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *