Neutrogena Pore Refining Exfoliating Cleanser

Door 4 0

Ik heb een gecombineerde huid met flink wat gevoeligheid, grove poriën die snel verstoppen en eczeem ligt regelmatig op de loer. Nee, klopt, niet de makkelijkste huid. Vaak hoor je dat een gecombineerde tot vette huid tweemaal per dag moet worden gereinigd met een cleanser die schuimt, om al het overtollige vuil te verwijderen. Nah. Werkt op dit moment niet zo voor mijn huid. In de avond reinig ik mijn huid met een micellair water en daarna een reinigingsmelk. Máár, omdat ik toch gevoelig ben voor verstopte poriën, zorg ik ervoor dat ik elke ochtend mijn huid reinig met een mild scrubje. Mijn lieve mams heeft vanuit Amerika een dagelijkse scrub meegenomen, eentje van het merk Neutrogena (ook verkrijgbaar in Duitsland en Engeland). Ik wilde er wat meer over vertellen!

DSCN4614

DSCN4616-001

In de tube zit 198 ml (waarom niet gewoon 200?) en het is een flinke hoeveelheid. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze scrub bedoeld om grove poriën te verminderen, maar ook om de huid egaal en zacht achter te laten. Hij heeft een dubbele werking, hij maakt namelijk gebruik van de manuele scrubdeeltjes, maar ook van AHA/BHA zuren, deze exfoliëren je huid op een chemische manier. Chemisch klinkt heel eng, maar dat is het niet hoor.

DSCN4617-001

DSCN4618-001

Op één of andere manier had ik verwacht een hele grove scrub te voelen, maar er kwam juist een zeer milde substantie uit de tube met enkele scrubdeeltjes. En die voelen heel zacht aan, totaal niet schurend of krassend! De scrub begint niet te schuimen en droogt mijn huid niet uit, ook laat hij geen brandend of geïrriteerd gevoel achter. Mijn huid voelt na gebruik heel zacht en glad aan en ziet er net wat frisser uit, ideaal om erna make-up over aan te brengen (uiteraard eerst nog dagverzorging). Ik vind het een heerlijke reiniging voor in de ochtend en een perfecte voorbereiding op mijn make-up, maar daar komt de hamvraag: hoe zit het met mijn gigantische poriën? Still there, maar ik had eerlijk gezegd niet de illusie dat een scrubje mijn poriën zou kunnen verminderen.. Wie weet heeft het een langere tijd nodig, dan laat ik het weten in een opgemaakte producten artikel. Al met al wilde ik dit scrubje toch graag met jullie delen, voor het geval iemand iets soortgelijks zoekt!

DSCN4620-001

Dus mocht je in een drogisterij van Duitsland terecht komen: ga eventjes kijken bij Neutrogena, want het is een heerlijke reiniging voor in de ochtend en maakt je huid prachtig glad als voorbereiding op je make-up!

Liefs Chinouk

4 Reacties
 • bymarlayne
  september 18, 2014

  Klinkt goed!

 • saskia
  september 18, 2014

  Klinkt heel fijn, ik kom helaas nooit in duitsland. Wil er toch eens snel naartoe :-)

 • Manon
  september 18, 2014

  Klinkt heel erg goed!

 • Anita
  september 18, 2014

  Klinkt goed. Helaas kom ik nooit in Duitsland.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *