Hoe draag ik blauwe oogschaduw?

Door 9 0

Persoonlijk vind ik blauwe tinten oogschaduw één van de lastigste om te dragen. Ik durfde het vroeger ook nooit, altijd bang dat ik zo’n ordinair jaren ’70 effect kreeg. Ik dacht ook dat blauwe oogschaduw niet geschikt was voor bruine ogen? Maar ik heb een collegaatje van het werk die van Turkse afkomst is en dus ook donkere ogen en donker haar heeft. Zij draagt onwijs vaak blauwtinten en het staat haar prachtig! Aangezien ik toch geen genoeg kan krijgen van mijn Sleek iDivine Storm Palet én er twee blauwtinten in zitten, ben ik ermee gaan spelen. Het effect vind ik prachtig! Dus je raadt het al, nu ben ik juist fan van blauwtinten, maar wel van de wat donkere. Kijk je mee hoe ik blauwe oogschaduw draag?

DSCN4146

We beginnen uiteraard met een schoon ooglid. Je kunt ervoor kiezen om een beetje oogschaduwprimer aan te brengen, maar ik ben het vergeten..

DSCN4189

Ik had het net over het Stom Palet, maar ik gebruik één kleurtje uit Sleek’s Ultra Mattes V2 Palet en dat is deze witte.

DSCN4147

Die breng ik aan op mijn gehele ooglid en onder mijn wenkbrauw. Ik gebruik hiervoor een platte oogschaduw kwast.

DSCN4188

Dít is het Storm Palet, niet meer zo schoon helaas, maar ik ga de twee blauwtinten gebruiken. De lichtere blauw lijkt een beetje grijzig, maar dat vind ik juist wel mooi! De donkere tint is meer een kobalt blauw.

DSCN4149

Excuseer deze vage foto met trillend-handje-effect. Ik pak de lichte tint en breng deze aan in en net boven mijn arcade boog, want ik heb niet zoveel ooglid. Ook haal ik hem langs mijn bovenste wimperrand en een stukje naar beneden. Ik gebruik hiervoor een Soft Definer kwast.

DSCN4150

Om alles wat intenser te maken en meer diepte te geven, pak ik de donkere tint blauw uit het palette. Ik breng hem aan langs mijn bovenste én onderste wimperrand en in de buitenste hoek van mijn arcade boog. Ik gebruik hiervoor een Petit Crease kwastje maar het lijkt meer op een uitgerekte Pencil kwast.

DSCN4151

Daarna is het tijd om alles te blenden zodat de harde randjes weg zijn en het één geheel is. Ik gebruik hiervoor een fluffy blending kwast.

DSCN4153

Om de witte tint wat meer te accentueren breng ik die aan vanaf mijn binnenste ooghoek tot aan het midden van het ooglid. Uiteraard gaat daarna nog even de blending kwast erover heen.

DSCN4190

DSCN4154

Ik zet zelf altijd een lijntje met een zwarte oogschaduw, puur omdat ik niet zo’n held ben met een vloeibare. Er zitten zwarte tinten in de Sleek palettes, maar ik gebruik liever een oogschaduw mono van Catrice. Die is namelijk veel intenser zwart! Ik gebruik hier voor een eyeliner kwastje.

DSCN4155

Mascara time!

DSCN4156

Tadaaa! Full face. Het lijkt wel of ik een vierkant voorhoofd heb, maar laat ik je verzekeren, normaal gesproken heb ik dat niet. Excuseer ook de betonnen muur achter mij, ik sta wederom in een kamer die verbouwd wordt! Ik combineer blauwe oogschaduw met een niet té roze blush, liever wat meer perzik (al heb ik die zelf niet.) Bruintinten zijn ook prachtig, maar die kan ik niet zo heel goed hebben. Ik heb daarom een roze blush gemixt met een bronzer. Op mijn lippen draag ik dan ook een combinatie van een roze lipstick met een bruine lipgloss. Ik zou een look als deze niet heel snel op een dag dragen wanneer ik alleen een boodschapje ga doen, maar ik vind leuk voor op mijn werk (parfumerie) of een avondje uit.  Ik hoop dat je het leuk vond om te zien! Bedankt voor het lezen en mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

Liefs Chinouk

9 Reacties
 • Manon
  april 15, 2014

  Mooie look heb je gemaakt, past erg goed bij je ogen!

 • Rosanne
  april 15, 2014

  Wauw wat heb je een mooie look gemaakt, staat mooi in je gezicht die kleuren.
  liefs x

 • Kim
  april 16, 2014

  Mooi dat blauw, staat je goed!

 • Babs
  april 16, 2014

  Ik heb ook van die donkerbruine ogen en blauw staat mij niet, jeetje, ik vind het werkelijk prachtig bij jou staan. Het is heel donker-koningsblauw, misschien is dat wel een goede tint voor mij. (ik heb nog gereageerd over het haar ‘probleem’… ik weet niet waar je woont, in Tiel zit een goede, die knipt het exact naar mijn zin, ben er een paar keer geweest toen mijn haar verknipt was door een ander, echt een hele opluchting als het weer goed zit)

 • rachel
  april 17, 2014

  mooie look en post je ziet er weer geweldig uit! liefs x

 • yvonnedo
  april 17, 2014

  Erg mooi!

 • july
  april 29, 2014

  Mooie look heb je gemaakt en ik vind ook dat je mooie wenkbrauwen hebt!

  • Chinouk
   april 29, 2014

   Dankjewel, vind ik ook van de jouwe hihi!

 • Rowan - Rebellious yet Romantic
  mei 14, 2014

  Heel mooie look en ook duidelijk hoe je het gemaakt hebt, handig voor meiden die niet zo goed zijn met makeup (zoals ik ;)). Ik vind deze look je heel mooi staan. 🙂

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *