Goede voornemens 2018 ⋆

Door 0 0

WhatsApp Image 2018-01-11 at 13.56.01

En daar was 2018, gewoon zomaar opeens. Mijn blog heeft weinig aandacht gekregen in 2017 en daardoor ben ik haar ook een beetje gaan missen, tijd om daar wat aan te gaan doen. Ik wil het jaar starten met een rijtje goede voornemens! Cliché, maar dat vind ik gewoon leuk en het is goed voor mezelf zodat ik gedurende het jaar even op terug kan komen en kijken wat ik ook alweer wilde bereiken. Daar komen ze!

1. Meer tijd besteden aan mijn hobby’s
Deze is vrij breed, maar ik wil bewust meer tijd vrij maken om te doen wat ik leuk vind. Ik kan best wel lusteloos rondhangen in bed of op de bank en uren serie’s kijken – wat overigens ook één van mijn favoriete tijdsbestedingen is, maar de balans tussen series kijken en mijn andere hobby’s wil ik iets meer in evenwicht hebben. Dus tijd vrij maken voor The Sims op de computer, The Witcher op de Playstation of een simpel spelletje op de iPad, dat wil ik graag meer doen. Ook het scrapbooken wil ik weer oppakken (maken van een fotoboek), ik wil meer lezen en natuurlijk wil ik ook meer tijd besteden aan m’n blog! Alleen maar leuke dingen, moet zeker lukken.

2. Sporten in mijn vaste routine krijgen
Mijn god, wie heeft sporten/afvallen/gezonder leven niet als goed voornemen? Goed, gelukkig ben ik lekker mainstream en doe ik daar ook aan mee. Ik ben best een hangerig en lui persoon, dus sporten komt voor mij niet als iets natuurlijks. Gelukkig heb ik twee sporten gevonden die ik ontzettend leuk vind: kickboksen en yoga, dit helpt al enorm voor mijn motivatie. Ik ben afgelopen zomer begonnen met kickboksen en ik ga één keer per week, al heb ik eigenlijk een abonnement voor twee keer. Ik ga best regelmatig, maar eigenlijk wil ik het als een standaard hebben dat ik gewoon elke dinsdag en donderdag lekker sta te zweten. Yoga doe ik sinds kort en bevalt me ontzettend goed, dit doe ik meer voor mijn mentale welzijn en wil ik ook elke maandag blijven doen. Dit lijkt me een prima schema en moet goed vol te houden zijn, zelfs voor mij. Toch?

3. Cursus tijdig afronden
Voor mijn werk ben ik begonnen met een cursus basis boekhouden en dit ga ik als een thuisstudie volgen. Ik heb eerder een thuisstudie gevolgd en daarvan heb ik geleerd dat je jezelf echt moet motiveren (lees: dwingen) om iets te doen, anders dan komt er niks van. Wat logisch is, er is geen docent die verteld wat je wanneer af moet hebben. De cursus die ik ga volgen duurt volgens de aanbieder vijf maanden en ik hoop dat ik het zelf binnen zes maanden af kan ronden. Ik denk dat ik een vaste avond uit kies om aan de cursus te zitten zodat ik niet ineens keihard moet blokken aan het einde van die zes maanden. Ik heb er overigens wel zin in, altijd leuk om iets nieuws te leren.

4. Mijn haar met rust laten
Super oppervlakkig, maar het is een klein voorneempje waar ik me aan wil houden. Waarom? Mijn haar is eindelijk voorbij een bepaalde lengte en zo wil ik het graag houden, ik vind het erg leuk om lang haar te hebben. Ik heb het veel jaren kort, schouder -, of middellang gehad, dus vandaar dat ik het nu niet wil verknallen met impulsieve knip -, verf- of permanentsessies. Natuurlijk wil ik het wel af en toe in model laten knippen, anders hangt het er maar slap bij en gaat het ook splijten. Ook ben ik al een tijdje aan het twijfelen om te beginnen met speciale vitamines voor je haar, die beertjes? Ik heb er een hard hoofd in dat het écht werkt, maar ik ben dan ook wel weer zo nieuwsgierig dat ik het voor een aantal maanden wil proberen. Wie weet dat ik een poging waag dit jaar!

5. Bewuster leven
Hier heb ik een aantal maanden terug een artikel over geschreven, dat ik graag bewuster wil consumeren. Dit houdt in dat ik (o.a.) rekening houd met waar ik mijn kleding koop en of dit ethisch verantwoord is. Ook of mijn cosmetica producten dierproefvrij zijn en natuurlijk een belangrijke: minder dierlijke producten eten en drinken. Ik heb nog geen grote stappen in de goede richting gezet, dat vind ik jammer van mezelf, daarom wil ik er in 2018 meer mee bezig zijn. Die progressie wil ik wel gaan bijhouden op mijn blog, omdat ik dit wel een belangrijk “ding” vind.

6. Wees lief
Ik wil graag liever zijn. Lief voor de mensen om mij heen, voor vreemden, voor iedereen en dat geldt ook voor mijzelf. Ik wil positiever omgaan met anderen en dat houdt in dat ik geduldiger wil zijn (ben best een hittepetit) en met name gewoon aardiger. Bewuster vreemden begroeten of naar ze lachen, beter luisteren naar vrienden als zij wat vertellen, meer overhebben voor familie, m’n cavia’s net wat langer aaien – soms schiet het er allemaal een beetje bij in. En dat gaat dan met excuses als: “ik ben erg moe” of “ik heb het erg druk”. Jezelf willen verbeteren om een goed persoon te zijn en te blijven, dat kan alleen maar moois brengen. En natuurlijk wil ik ook lief zijn mezelf, minder stressen, minder piekeren, dingen op hun beloop te laten.

Nou, dat waren ze wel. Als laatste wil ik je het allerbeste wensen voor 2018, dat het een jaar vol geluk, gezondheid en liefde mag zijn!

Liefs, Chinouk.

No Comments Yet.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *