Een gevoelige hoofdhuid?

Door 0 3

image1 (9)

Ik heb sinds mijn tienerjaren “last” van een gevoelige hoofdhuid, dit heb ik geërfd van mijn paps. Ik zeg expres last tussen aanhalingstekens, omdat ik er de laatste jaren goed mee om weet te gaan en er dus niet constant bewust van ben. Het meest ontvangen mailtje in m’n inbox gaat over een gevoelige hoofdhuid, welke producten ik heb gebruikt en of het verbetert is. Daarom leek het me handig om te vertellen wat  ik gebruik + een aanrader van mijn vader :)

Head & Shoulders Sensitive
Deze shampoo gebruik ik al minstens 8 jaar en is eigenlijk altijd mijn reddende engel geweest. De shampoo verlicht op een zachte manier de jeuk, schilfertjes en het oncomfortabele, trekkerige gevoel op mijn hoofdhuid. Er zijn best wel wat fabeltjes en hardnekkige geruchten over Head & Shoulders, maar zelf heb ik geen negatieve ervaringen met het merk. Ik heb wel altijd de Sensitive variant, deze vind ikzelf het prettigste! Mijn zusje heeft naast een gevoelige, ook een droge hoofdhuid, zij gebruikt met veel plezier de Head & Shoulders Jeukende Hoofdhuid of Droge hoofdhuid.

Johnson’s Baby Shampoo
In de zomer of als ik op vakantie ben, gebruik ik graag de baby shampoo van Johnson’s. Ik was mijn haar dan vaak dagelijks (i.v.m. chloor, zout, zand) en is een baby shampoo heerlijk mild voor zowel je haar als je hoofdhuid. Dit voorkomt het jeuken, maar ook “stro”-achtige haar en je ruikt ook nog eens lekker naar baby’s.

Alpecin Hypo-Sensitive Shampoo
Dit is een aanrader van mijn vader, hij heeft een enorm gevoelige hoofdhuid. Zo erg dat hij weleens naar de dokter is geweest vanwege de klachten! Hij heeft heel veel shampoo’s geprobeerd, maar gebruikt nu al een hele tijd deze shampoo van Alpecin. Deze is zonder parfum en conserveringsmiddelen, wat fijn is als je gevoelig bent hiervoor. Ook is deze shampoo zeer geschikt voor eczeemhuidjes omdat deze ontwikkeld is in samen werking met een dokter. Daarnaast zitten er geen harde sulfaten in maar zachte reinigers en daarbij verzachtende werkstoffen. Dus als je een über gevoelige hoofdhuid hebt, is dit misschien een goede tip!

Liefs, Chinouk

No Comments Yet.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *