Dermolin Face Wash

Door 2 0

DSCN5008

Ik heb eerder iets over het merk Dermolin geschreven, een merk wat producten op de markt brengt met milde ingrediënten voor de gevoelige huid. Ik heb goede ervaringen gehad met hun Herstellende Crème (fijn voor droge/eczeem plekjes) en ik mocht nu ook kennis maken met hun facewash! Ik heb nog niks geprobeerd uit hun gezichtsverzorgingslijn, maar ik was er erg benieuwd naar! Ik heb namelijk een gecombineerd huidtype, wat betekend dat mijn wangen wat droger zijn en mijn t-zone wat vetter. Mijn huidzorgen zijn als volgende: gevoeligheid, grove en verstopte poriën en dehydratatie. Zoals je wel kunt voor stellen: ik kan niet alles gebruiken op mijn huid.

DSCN5009

DSCN5010

Des te meer was ik geïnteresseerd in dit product omdat het speciaal voor gevoelige huidjes is (yaay!), parfumvrij (voor degene die daar last van hebben) en sulfaat vrij! Ik heb ondervonden dat ik niet héél erg gevoelig ben voor sulfaten, wat ik in eerste instantie wel dacht, maar ik heb toch het idee dat een reinigingsproduct milder is zonder sulfaten. En dus prettiger voor de gevoelige huid. Omdat ik grovere poriën heb, die snel verstoppen, vind ik het wel fijn om weer eens een schuimende reiniging te hebben in plaats van een reinigingsmelk, wat ik de laatste maanden gebruik.

DSCN5011

De ingrediënten!

DSCN5013

Klein detail, maar zo fijn: een klikdop. Mijn facewash van Chanel die ik maandenlang gebruikte had een draaidop en hoe vaak die over de vloer van de badkamer vloog was echt ontelbaar!

DSCN5014

De facewash is op een gelbasis, wat betekend dat ‘ie intenser reinigt in vergelijking met een melk of een crèmeproduct. Zodra ik het product ga opschuimen met water en het schuim aanbreng op een vochtige huid, merk ik dat ‘ie snel en makkelijk verspreid. Afspoelen doe ik met veel lauwwarm water en een washandje, wat ook heel makkelijk gaat, er blijft geen plakkerig of vet laagje achter. Mijn huid ziet er een beetje mat uit, maar wel zuiver en helder. En trekkerig, helaas. Zoals ik al zei heb ik een vochtarme huid, ik heb dus veel last van dehydratatie. Het moment dat ik een reiniger als deze ga gebruiken (die opschuimt) en veel met water reinig, krijg ik dat trekkerige gevoel. Wel moet ik er bij vermelden dat ik dus bij élke facewash heb die schuimt, dit hoeft dus niet te liggen aan de Dermolin Facewash.

DSCN5015

Al met al vind ik dit een heel geschikte, basic cleanser voor de gevoelige huid. Ook vettere huidtypes met onzuiverheden (puistjes zijn ontstekingen, staat gelijk aan een gevoelige huid) zou ook heel veel baat hebben bij een facewash als deze omdat ‘ie zo mild is, maar wel goed reinigt. Ik gebruik de facewash het liefst in de ochtend om mijn huid lekker op te frissen, in de avond reinig ik liever met een ‘vetter’ product om alle make-up te verwijderen. Ik heb ook het idee dat mijn verstopte poriën ietsjes minder zijn, ik heb minder last van kleine bultjes en het ziet er in het geheel frisser uit. Het nadeel is toch wel de trekkerigheid, maar ik maak de facewash netjes op en daarna gaat mijn zoektocht naar een schuimende reiniging voor de vochtarme huid weer verder!

Dermolin is te verkrijgen bij de drogisterij, de Facewash kost: €7,50

Liefs Chinouk

2 Reacties
  • Manwai
    november 2, 2014

    Dat is zo irritant dat trekkerig gevoel. Maar je voelt daarna wel dat je goed diep gereinigd bent. Vind zelf milky en lotion facewash minder diep reinigd dan zeep. Helaas moeten wij daar mee leven =P

  • Marion
    november 3, 2014

    Lijkt me erg fijn om te gebruiken!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *