Chanel Les 4 Ombres 224 Tisse Riviera + look!

Door 11 0

De laatste tijd ben ik op een blauwe oogschaduw “kick”. Ik draag het liefst blauwe tinten op mijn werk, omdat het al vrij snel een heftige look kan worden. Ik heb al eerder een manier laten zien om blauwe oogschaduw te dragen, deze look kun je hier bekijken. Daar maak ik gebruik van twee blauw tinten, licht en donker. Vandaag wil ik een prachtig Chanel palette laten zien en ga ik blauw combineren met roze en grijs. Máár, het wordt uiteraard een zeer draagbare look waar je rustig een boodschapje mee kan gaan doen. Kijk je mee?

DSCN4272

DSCN4273

DSCN4274

Op één of andere manier wil ik altijd alle stappen fotograferen als ik een luxe product uitpak hihi. De kartonnen verpakking is mooi omgeven en heeft een duidelijke omschrijving: vier kleuren oogschaduw en het nummer van de kleurtjes die ik heb is 224 Tissé Riviera. Ik vind die fluwelen zakjes altijd zo schattig! De doosjes van Chanel voelen altijd stevig en luxe aan ik vind het altijd zonde als mijn vingerafdrukken terecht komen op het mooie, glanzende doosje.

DSCN4275

DSCN4276

Altijd fijn: een extra bescherm kapje over de oogschaduw. Heel makkelijk als je regelmatig het doosje meeneemt met reizen! De volgende kleuren zitten in het doosje: midden blauw, zacht roze, licht grijs en zwart. Ik moest even uitvogelen hoe ik de tinten ga gebruiken, maar ik zag dat er een gebruiksaanwijzing bijkwam, voor het geval ik extra inspiratie nodig had. Afijn, laten we verder kijken naar de look die ik heb gemaakt!

DSCN4282

We beginnen uiteraard met een schoon ooglid! Ik breng van te voren altijd wat oogverzorging aan, zodat de huid rondom mijn ogen goed gehydrateerd is en geen velletjes vertoont (dat verpest je oogmake-up, trust me). Zelf heb ik daarna concealer aangebracht onder en op mijn ooglid, om de kleur te egaliseren. Als laatste prepping stap heb ik oogschaduwprimer aangebracht. Al deze voorbereiding zorgt ervoor dat mijn oogmake-up zo mooi mogelijk uitkomt, met goed zichtbare tinten en dat de oogschaduw ook zo lang mogelijk blijft zitten!

DSCN4305

DSCN4284

Daarna pak ik een platte oogschaduwkwast (flat shader brush) en breng de lichtroze tint over het gehele bewegende ooglid aan en onder de wenkbrauw. Daarna veeg ik héél lichtjes door mijn arcadeboog heen, dit zorgt ervoor dat ik strakjes makkelijker kan blenden met de andere tinten oogschaduw. De roze tint oogschaduw is vrij lastig op te bouwen, ik heb daarom op het bewegend ooglid en onder de wenkbrauw meerdere laagjes aangebracht.

DSCN4307

DSCN4285

Met diezelfde kwast breng ik de blauwe tint over de buitenste helft van mijn bewegend ooglid aan, dit doe ik met vrij lichte hand om de look gepast te houden voor overdag.

DSCN4308

DSCN4286

Daarna pak ik een blending kwast en breng de grijze tint lichtjes aan in de arcadeboog. Dit is maar net om iets wat diepte te geven aan het oog. Het makkelijk aan deze kwast is dat ‘ie oogschaduw wat lichter oppakt door zijn fluffy haartjes en de grootte is precies goed voor mijn arcadeboog.

DSCN4309

Daarna pak ik deze blending kwast, die nog steeds groter is dan de vorige en daarna blend ik alle tinten oogschaduw. Wel pak ik nog iets meer van de roze tint en breng deze opnieuw lichtjes aan, want deze tint wordt al snel ‘weggeblend’.

DSCN4310

DSCN4287

Als laatste tint pak ik de zwarte en breng deze aan met een dun eyeliner kwastje. Zwarte oogschaduw als ‘eyeliner’ gebruiken is ideaal voor een dagelijkse look, het geeft meer definitie aan het oog en laat je wimpers optisch voller lijken, maar is niet zo hard als een vloeibare eyeliner.

DSCN4290

Daarna wat mascara op die wimpers gooien en je look is klaar!

DSCN4294

DSCN4302

Sorry voor de awkward selfie waarbij ik naar beneden kijk, ik heb dan geen idee wat ik aan het doen ben en of ik de camera wel goed vasthoud. Wel kun je zien hoe de kleurtjes in elkaar overlopen. En op de onderste foto kun je zien hoe de look met geopende ogen is, aangezien je zo het vaakst rondloopt, neem ik aan. Omdat de tinten van het oogschaduw doosje vrij ‘koel’ zijn, zorg ik ervoor dat blush en gloss dat ook zijn, ik gebruik voor beide een licht roze tint. Ook mijn kleding houd ik vrij ‘koel’. Wie doet dat nog meer? Letten op koele of warme tinten en het matchen met kleding?

DSCN4271

Over de kwaliteit van de oogschaduw ben ik erg te spreken, Chanel maakt fantastische make-up. Het heeft een goede pigmentatie, voelt zacht aan en blendt als een droom. Dat de lichtroze tint moeilijk is om op te bouwen heeft niets te maken met de kwaliteit, het is echt de kleur die op mijn huid bijna niet te zien is. Maar juist daardoor is ‘tie zo goed te gebruiken als highlighter! Gedurende dag blijft de oogschaduw perfect zitten, maar dat kan ook komen door mijn geweldige prepping routine (grapje!)

Chanel is verkrijgbaar bij o.a. ICI Paris XL en de Les Ombres kost €50.90.

Liefs Chinouk

11 Reacties
 • Anne Solveig
  augustus 4, 2014

  Prachtig! Heel subtiel! <3

 • Kiss & Make-up
  augustus 4, 2014

  Praaachtig eindresultaat! Deze kleuren zijn echt top voor jou.

 • Bianca
  augustus 4, 2014

  Erg mooi! Ooit hoop ik hier ook een quatro van te hebben x

 • Thebeautydelivery
  augustus 4, 2014

  Ooh la la, wat een prachtig palette!

 • Manon
  augustus 4, 2014

  Wat een mooie palette en je hebt er ook een mooi look mee gemaakt

 • Svenja
  augustus 4, 2014

  Oh my, ik ben stiekem wel een beetje erg jaloers op je prachtige Chanel palette,wat is het toch een onwijs mooi merk <3 Ik snap wel dat je dol bent op blauwe tinten, het staat je heel erg mooi!

 • Sylvana
  augustus 5, 2014

  Wauw, heel erg mooi! De look die je er mee gemaakt hebt vind ik ook prachtig.

 • Ilse
  augustus 5, 2014

  Mooi! Ik heb zelf wat “schrik” van blauwe oogschaduw, maar deze look is prachtig!

 • Jasmijn
  augustus 5, 2014

  Ow, prachtig palette! En je look vind ik zeer gesofisticeerd en Chanel-waardig :)

 • saskia
  augustus 5, 2014

  Heel mooi, staat je echt perfect!

 • irene
  augustus 6, 2014

  Ik vind hem echt super mooi :) liefs irene

  http://www.madebyirenelouise.blogspot.com

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *