Beautyblog-hype over? ಠ_ಠ

Door 9 0

DSCN5298-002

In 2011 begon ik met het lezen van beautyblogs en het kijken van Youtube filmpjes. Ik vond het helemaal geweldig, al die mooie make-uplooks en tutorials. Ik leerde onwijs veel van deze dames en ik keek ook wel een beetje tegen ze op. Want; wat hadden zij veel verstand van deze dingen en ze zagen er altijd zo mooi uit! In 2012 startte ik mijn eigen blog, waar ik ook veel over cosmetica schreef (en nog steeds schrijf) maar ik heb mijn blog nooit specifiek gedefinieerd in een beauty blog.

En nu zijn we zo’n 3 jaar verder en mijn liefde voor cosmetica is nog niet gezakt, maar ik ben wel met andere ogen gaan kijken naar de blog/Youtube wereld. Want: hoevaak heb ik nog zin om reviews te lezen over dezelfde limited edition collectie van een budgetmerk? Elk product wordt tot in den treure uitgekauwd, vijf foto’s van dezelfde highlighter in 3 verschillende lichtvallen en een shot van het gezicht waar je hetzelfde streepje glans al 20 keer eerder heb gezien in voorgaande reviews (over highlighters). Na 500 woorden over diezelfde highlighter met bijvoegelijke naamworden als: ‘vet-,’ ‘mega-‘, en ‘vreselijk’-mooi… heb ik er eigenlijk wel weer genoeg van. Alles wat ik eerst zo leuk vond om te lezen, vind ik nu helemaal niet meer leuk, ik ben denk ik een beetje beautyblog-beu!

Natuurlijk is het handig als iemand goede artikels schrijft over een item, zeker als je dit online wilt bestellen. Daarom is Temptalia daarin echt een favoriet. En waarom? Zij vult haar artikels niet op met onzin, het is gewoon straight to the point. Makkelijk, duidelijk, ideaal. Ik scroll en erdoorheen en weet precies wat ik wilde weten. Daarom ben ik een aantal maanden geleden ook begonnen met een nieuw concept voor mijn eigen blog: korte artikels, enkele foto’s en niet bazelen. Ik wil (en ga) persoonlijke favorieten delen en proberen unieke artikels over cosmetica maken – voor zover dat natuurlijk gaat. Niet meer de standaard reviews, maandelijkse favorieten of lyrische artikelen over producten die zijn toegezonden door bedrijven.

Dus ondanks dat ik nog steeds een beautylover ben, is voor mij de ‘standaard beautyblog’-hype een beetje over. Ik vraag me af wie dit gevoel herkent? Wie is er nog meer klaar voor een frisse wind door de blogs heen?

Liefs, Chinouk

9 Reacties
 • Carlijn
  januari 9, 2016

  Ik snap je en ben het deels met je eens. Ik zie nog steeds zoveel nieuwe blogs verschijnen die steeds dezelfde artikelen plaatsen. Een review van een lippotloodje, een highlighter van Essence. En dan met blurry, donkere foto’s. Daar zit ik echt niet op te wachten. Van de goede bloggers kan ik reviews nog steeds waarderen, ook al wordt alles uitgekauwd en wordt er misschien wel te veel op details ingegaan. Als ik dat item in kwestie zie zitten, wil ik dat juist weten. Waar ik persoonlijk wel klaar mee ben, zijn de standaard artikelen/filmpjes als ‘opgemaakt’ en ‘tag tuesday’ of weet ik veel wat.

  • Chinouk
   januari 9, 2016

   Dankjewel voor je reactie! 😀

 • Kelly
  januari 9, 2016

  Interessant artikel. Zelf ben ik juist absoluut geen fan van reviews met enkel drie zinnetjes, dat kun je wat mij betreft geen review noemen. Want hoe kun je alle positieve en negatieve punten in een stukje van +- veertig woorden stoppen? Dat kan niet in een mooie opbouw.

  Wat ik wel snap is dat je er niet zo’n fan van bent om driehonderd keer over dezelfde Essence bronzer te lezen. Daarom blog ik zelf ook met name over high end producten en/of designer items. Natuurlijk maakt mij dat nog steeds een beautyblog, maar ik zie toch zeker verschil tussen verschillende beautyblogs. Daarom volg ik er zelf ook niet zoveel. Puur degenen die mij interesseren.

  • Chinouk
   januari 9, 2016

   Bedankt voor je reactie! Daar heb je ook zeker gelijk in, je hebt meer dan 40 woorden nodig om een degelijke review te schrijven. ^^

 • Withlovefroms
  januari 9, 2016

  Goed gezegd! Je ziet inderdaad heel veel artikels verschijnen op verschillende blogs over hetzelfde product. Dan is het helemaal niet leuk meer om te lezen.
  Ik nam mezelf ook voor om kortere artikels te beginnen schrijven.
  Waarom je artikel opvullen met tekst die er niet toe doet? Gewoon straight to the point 😉 <3

 • Manwai
  januari 10, 2016

  Yes, me2! Tegenwoordig kijken mensen liever naar Youtube en ik kijk via Instagram naar swatches.

  Het is een pure entertainment voor mij. Want de meeste beautyguru’s zeggen alleen maar “JA hij is mooi, hij is fijn, hij is superrr mooie kleur en huls en blabla dus zeker uitproberen! ” Tja als ze dat allemaal zeggen over 1000 beautyproducten… kan ze weer aan de konmari method opruimvideo’s maken waar ze al hun stash uitpluimen.

  Anyways, ja Youtube is de nieuwe tv. 😛

 • Nesrin
  januari 10, 2016

  Ik volg niet veel beautybloggers en ben zelf niet geen beautyfreak wel merk ik dat ik bij de zoveelste review over hetzelfde product weg klik.

 • Anouk
  januari 12, 2016

  COULDN’T AGREE MORE!!

 • robin
  januari 23, 2016

  dit is een oude post maar je heb zoooo gelijk! ik snap nooit waarom mensen 1000 foto’s maken haha :’D alsof je het op een foto niet kunt zien

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *