bareMinerals Prime Time Foundation Primer (Original)

Door 1 0

Ik wil je vandaag kennis laten maken met mijn favoriete primer van de afgelopen tijd! Ik heb eerder primers laten zien op mijn blog, die ik op zich wel fijn vind, maar mijn huid raakt daar na een tijdje van slag door. Dit heb ik met meerdere primers gehad, wat best vervelend is omdat mijn huidtextuur echt een primer nodig heeft zodra ik primer aan ga brengen. Afijn, ik ga je vertellen waarom ik deze primer van bareMinerals zo fijn vind!

DSCN4947

DSCN4948

bareMinerals is een merk wat volgens mij lastig te krijgen is in Nederland, ik geloof dat je het altijd moet bestellen. Mijn ouders hebben een flesje primer voor me meegenomen uit Amerika, maar ik ga uitzoeken waar je het makkelijk en betrouwbaar kunt bestellen! De primer komt in een kartonnen doosje met informatie op de achterkant. Dit is wat bareMinerals erover zegt:

“Create an ultra silky smooth canvas and experience your most flawless foundation application ever. Prime Time Original Foundation Primer smoothes away flaky dryness, rough patches, the look of fine lines, excess oil,enlarged pores and uneven texture. Our mineral-infused formula glides on seamlessly, while helping to extend the wear of your foundation. Great for all skintypes. Formulated without preservatives, oils and fragrances.”

Ah, klinkt perfect dus. Hij maakt alles glad, verminderd het aanzicht van poriën en zorgt ervoor dat vettigheid weg blijft.

DSCN4949

DSCN4951

DSCN4952

De primer zit in een pompje, in plaats van een tube wat je iets vaker tegen komt. Het pompsysteem werkt goed en sputtert niet, verder vind ik het erg grappig uitzien! Toch weer eens iets anders. bareMinerals raadt aan om één pompje in een dun laagje over het gezicht aan te brengen en het dan even te laten fixeren. Ik ben het daar mee eens, de hoeveelheid die eruit komt is precies genoeg en niet te veel of te weinig. Het product zelf ziet er uit als een doodgewone primer, transparant en een beetje gel-achtig. De siliconen zijn duidelijk voelbaar en geven een super zacht en glad gevoel op de huid, wat ik niet vervelend vind. Maar je moet er wel van houden, anders ga je hem te ‘slippery’ vinden.

DSCN4953

Het moment dat ik dit product aanbreng zie ik dat mijn huid een soort ‘blur’ krijgt, alles ziet er net wat beter uit, zelfs zonder foundation. Hij blijft niet nat of plakkerig en wordt ook niet vet. Foundations gaan er heel makkelijk overheen, zowel de bareMinerals poederfoundations als vloeibare foundations. Mijn grove huidtextuur is verminderd en glad gemaakt, poriën zijn minder zichtbaar en eventuele droge plekjes zijn ook gemaskeerd. Ik gebruik deze primer nu al ruim drie maanden elke dag (ik had hiervoor een probeer formaat) en ik heb er geen last van irritaties of verstopte poriën. Ik ben er heel erg tevreden over en blij dat ik een primer heb gevonden die mijn huid ook fijn vindt! Voorlopig blijft deze dus in mijn vaste routine, want ik kan niet meer zonder. Dus mocht je ook problemen hebben met primers, dan is dit echt een aanrader. Ohja, met het vettig worden van mijn gezicht merk ik een klein beetje verschil, het gaat minder glimmen dan voorheen. Pluspunt!

bareMinerals is te verkrijgen bij beautybay.com voor €27.50. Het pompje bevat 30 ml.

Liefs Chinouk

1 Reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *