Back to beautybasics!

Door 2 0
back to basics

 
Al een aantal maanden draag ik minder make-up en ook mijn huidverzorgingsroutine is dramatisch veranderd. Jarenlang had ik best wel uitgebreide routines, ik droeg flink wat make-up en ik was dagelijks best wat kwijt tijd aan het verzorgen van mijn huid en ook mijn haar. Ik waste namelijk elke dag mijn haar en dat moest in de ochtend ook weer compleet gestyled worden. Pff, als ik er aan terug denk heb ik zoiets van: “Wáár haalde ik de energie en zin vandaan?”. Ik wil vandaag niet mijn precieze routine vertellen, ik wil binnenkort namelijk updates geven over al mijn routines wat betreft make-up, huidverzorging en haarverzorging. Maar ik wil wel vertellen waarom ik zoveel veranderd heb en wat ik er nu van vind.

Haar
Tot ongeveer driekwart jaar geleden waste ik elke dag mijn haar. Elke dag. Ik gebruikte shampoo, conditioner en daarna ging er nog iets van een serum  in mijn haar. De ochtend erna moest het uiteraard gestyled worden, dus ging er weer serum in, haarspray, heat protectant en een hete steiltang. M’n steilltang heb ik al maanden niet aangeraakt, alleen voor enkele avondjes uit. Ook het dagelijkse wassen heb ik geschrapt, dat begon me zoveel tijd te kosten en ook vooral heel veel energie. Natuurlijk werd m’n haar vet, maar daar heb ik zo mijn trucjes voor. Nu was ik het ongeveer 2 en soms 3 keer in de week.

Het resultaat? M’n haar is een stuk gelukkiger. Het pluist minder, het is minder dof en het wordt ook veel minder snel vet. Daarbij geeft het me een goed gevoel dat ik zoveel water bespaar, m’n haarproducten gaan langer mee en het scheelt me ruim 30 minuten per dag. Ik gebruik nog wel veel oliën, serums en crèmes, maar dat moet ook wel als je haar zo chemisch behandeld is als dat van mij.

Huid
Ik struggle al jaren met mijn huid. Het ene moment gaat het goed en even later zit ik weer onder de bultjes en uitslag. Ik heb producten uit het hogere segment geprobeerd, uit het lagere segment, maar ik heb niet iets gevonden wat mijn huid nou écht veel goeds deed. Oke, op Crème de La Mer na, maar dat is voor mij niet altijd realistisch om aan te blijven schaffen. Na het zoveelste potje crème dat mijn huid irriteerde heb ik het opgegeven, ik pakte de good ol’ blauwe pot Nivea erbij en een Dove zeepje en ben dat gaan gebruiken op aanraden van mijn grootmoeder.

Het resultaat? Omdat mijn routine ingekort is en het aantal producten tot een minimum is beperkt, scheelt het me tijd – wat ik al heel erg prettig vind in mijn drukke schema. Maar waar ik zelf echt van versteld sta is dat mijn huid ook werkelijk is opgeknapt! En daar ben ik heel erg blij mee. Natuurlijk heb ik nog wel wat bultjes, maar het heeft er in tijden niet zo goed uitgezien als dat het nu doet!

Make-up
Sinds ik doordeweeks op kantoor werk, draag ik veel minder make-up. Waar ik eerst een routine had van 40 minuten voor een full face of makeup, ben ik nu eigenlijk binnen 10 minuutjes klaar en zie ik er verzorgd uit voor de dag. Ik voel me eigenlijk veel zelfverzekerder sinds ik minder make-up draag, omdat ik er veel minder mee bezig ben doordat ik niet hoef te checken hoe het zit, ik hoef niks bij te werken, ik hoef niet bang te zijn dat iets uitgesmeerd is of wat dan ook.

Het resultaat? Mijn huid is me zo ontzettend dankbaar. Ik heb, in combinatie met m’n simpele huidverzorging, een veel rustigere huid gekregen omdat ik het niet elk dag vol smeer met make-up. Ook mijn ogen zijn veel minder rood als ik wakker word, iets wat ik eerst wel ervoer en ik denk dat die roodheid kwam door het schoonmaken/make-up verwijderen de avond ervoor. En wat ik al zei, ik zit beter in m’n vel want ik hoef niet constant aan m’n uiterlijk te denken.

Als ik er over nadenk is het eigenlijk bizar hoeveel tijd ik bezig was met m’n uiterlijk en ik denk dat ik niet uitzonderlijk was of ben. Ik vraag me af, wie staat hier ook weleens bij stil? En zou het ‘versimpelen’ van je beauty routines voor jou een optie zijn?

Liefs, Chinouk

2 Reacties
  • jeapiebel
    juni 12, 2016

    Leuk artikel en bij La Mer vind ik altijd een prijs. :-) Ik was niet altijd veel bezig met mijn uiterlijk. Pas vorig jaar begon ik te experimenteren met make-up en ik vind dat het moet kunnen op mijn 40e. Ik draag iets meer make up, maar subtiel en niet te veel poespas. Ik ben meer bezig met sporten dan make-up. Maar dat is ook weer met uiterlijk. 😉

  • Manwai
    juni 14, 2016

    Ligt aan de leeftijd. hoe ouder hoe minder care aan de uiterlijk. tenminste.. bij mij is het zo haha

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *